کسب و کار

اکسیژن درمانی برای بیماران ریوی

بدن برای کارآیی بهتر نیاز دارد که اکسیژن کافی دریافت کند. در بدن هر شخص سالم این میزان اکسیژن بالای 95 درصد در خون وجود دارد. وقتی شخصی دچار بیماری ریوی، تنفسی یا حتی مسمومیت می شود، عوارض همه این بیماری ها کمبود اکسیژن یا همان هیپوکسی است.

انواع اکسیژن درمانی برای بیماران ریوی

کپسول اکسیژن

یک سیلندر فلزی بزرگ که در ظرفیت های 2، 5، 10، 20 و 40 لیتر موجود است. دارای فلومتر برای تنظیم میزان اکسیژن خروجی و یک درجه که میزان اکسیژن داخل مخزن را نمایش می دهد.

اما استفاده از کپسول اکسیژن مشکلاتی را نیز در پی دارد. ظرفیت اکسیژن داخل سیلندر اکسیژن محدود است، زود خالی می شود و زمان کمی می توان از آن استفاده کرد. بعد از هر بار خالی شدن باید آن را با این وزن زیاد حمل و شارژ کرد.

دستگاه هیپرباریک

این دستگاه اینگونه است که شخص در محفظه ای دراز می کشد و داخل آن تنفس می کند. این نوع از اکسیژن درمانی بیشتر برای غواصان و کوهنوردان کاربرد زیادی دارد. اما در کشور ما درخواست زیادی ندارد.

دستگاه اکسیژن ساز

به این دستگاه ها متمرکز کننده نیز گفته می شود. زیرا با دریافت اکسیژن محیط آن را غلیظ کرده و با حذف گازهای اضافی به بیمار تحویل می دهد. که در شرایط کنونی این مدل اکسیژن درمانی متقاضی زیادی دارد. چون نیاز به شارژ ندارد و با قیمت مناسب تر اکسیژنی بدون محدودیت را تولید می کند.

 

افراد با چه بیماری هایی نیاز به اکسیژن درمانی پیدا می کنند

  • هیپوکسی
  • کسانی که دارای کم خونی هستند.
  • آسم
  • فیبروز ریه
  • بیماری مزمن انسداد ریه( COPD )
  • ذات الریه
  • مشکلات قلبی عروقی
  • آپنه خواب
  • سرطان ریه

 

 

انواع اکسیژن درمانی

هیپوکسی چیست؟

هیپوکسی وضعیتی پاتولوژیک می باشد که در آن میزان اکسیژن در اندام ها و بافت های بدن کاهش می یابد. این می تواند از عواقب بیماری های مختلف، مسمومیت با گاز مونوکسید کربن یا حبس شدن در فضای بسته باشد.

آیا می خواهید بدانید که دچار هیپوکسی هستید یا خیر؟

به سه طریق می توان میزان اکسیژن خون را اندازه گیری کرد.

  • سنجش اکسیژن خون توسط دستگاه پالس اکسیمتر
همچنین بخوانید:  هر آنچه که باید در رابطه با فیلر فک بدانید!

شما با استفاده از این دستگاه ازطریق متصل کردن آن به انگشتان یا لاله گوش شخص به راحتی در منزل سطح اکسیژن خون بیمار خود را اندازه گیری کنید.

  • انجام آزمایش خون برای بررسی اشباع

در مواردی که می خواهید این بررسی ها دقیق تر انجام شود، می توانید از گزینه آزمایش خون استفاده کنید.

  • تست ریه جهت چک کردن میزان کارآیی ریه

این آزمایشات اسپیرومتری نامیده می شود که میزان دم و بازدم هر فرد را بررسی می کنند.

با چه علامت هایی می توان فهمید که دچار هیپوکسی شده اید؟

  • نفس نفس زدن
  • ضربان قلب سریع
  • تنگی نفس و سرفه
  • تعریق بالا
  • خستگی و گیجی
  • تغییرات رنگ پوست

اکسیژن درمانی و عواقب درمان نشدن هیپوکسی

هیپوکسی طولانی مدت منجر به ایجاد اختلال در عملکرد کلیه، قلب، نارسایی تنفسی و حتی کما یا مرگ می شود. برای جلوگیری از ایجاد کما، تشخیص سریع بیماری که باعث کاهش اشباع اکسیژن شده است، و همچنین شروع درمان بیماری بسیار مهم است. با دوری از محیط آلوده و استفاده از اکسیژن درمانی به سرعت کاهش اکسیژن را جبران کنید.

آسم چیست؟ و درمان آن چگونه است؟

این بیماری یک التهاب غیرعفونی است که معمولاً در غالب آلرژی بروز می‌کند. از علائم بارز آن حملات و خفگی است که با انسداد برونش‌ها رخ می‌دهد. این بیماری ریشه در ژنتیک و شرایط نامناسب زندگی دارد. هوای آلوده و عادات بد باعث دچار شدن به آسم می‌شوند. نوعی از این بیماری  آسم شغلی نامیده می شود. که گرد و غبار، داروها، مواد شیمیایی مانند شوینده‌ها و بعضی از مواد مانند غذای ماهی‌های آکواریومی می‌توانند باعث بروز این نوع آسم شوند.
آسم در دو نوع آلژیک و غیر آلژیک وجود دارد. معمولا از علائم آن آبریزش بینی، خس خس سینه، سرفه ای که در شب بدتر می‌شود و نیز سردرد می‌باشد. در بزرگسالی بیشتر زنان تحت تاثیر این بیماری قرار می‌ گیرند.
برای تشخیص آسم می‌توان از آزمایشات مختلف مانند آزمایش خون، سیتی یا اسکن ریه استفاده کرد.

اکسیژن درمانی برای بیماران آسم

 درمان‌هایی که برای آسم پیشنهاد می‌شود، درمان دارویی مانند داروهای استنشاقی است. که از طریق دستگاه نبولایزر می‌توان برای بیمار استفاده کرد. در صورتی که حملات بیمار در شب شدید باشد و خفگی همزمان با کمبود اکسیژن رخ دهد، نیاز اکسیژن درمانی با استفاده از دستگاه‌های کمک تنفسی مانند دستگاه اکسیژن ساز برای رفع کاهش اکسیژن خون به وجود می آید.

 

 

اکسیژن درمانی ریه

 

آپنه خواب چیست چگونه تشخیص داده می شود و درمان آن چگونه است؟

آپنه خواب یک اختلال در دستگاه تنفسی است که در آن وقفه‌های کوتاه در تنفس در هنگام خواب رخ می‌دهد. بیمار مبتلا به این بیماری در طول روز نیز خروپف شدید، خواب آلودگی و خستگی دارد.
موقعی که این علائم بیشتر و شایع‌تر شود. این اختلال در عملکرد تنفس، باعث آزار بیمار می‌شود. و به دلیل مکث تنفسی که در زمان خواب به وجود می‌آید. مغز تحریک شده  گرسنگی اکسیژن یا همان هیپوکسی بروز می کند. که حمله در خواب به وجود می‌آید و بیمار از خواب بیدار می‌شود.
 

همچنین بخوانید:  درمان کیست تخمدان توسط متخصص زنان

اکسیژن درمانی برای بیماران آپنه خواب

 برای تشخیص آپنه خواب می‌ توان از تست خواب استفاده کرد. که 24 ساعت بیمار توسط دستگاه مخصوص مورد بررسی قرار می گیرد و تمامی علائم بیماری ثبت می شود. بعد از آن پزشک معالج نتیجه را بررسی می کند و با توجه به اختلالات خواب بیمار، استفاده از دستگاه بای پپ یا سی پپ را تجویز می نماید. گاهی دکتر در کنار دستگاه بای پپ، استفاده از اکسیژن ساز را نیز تجویز می کند.

متخصص براساس نوع و شدت آپنه، تنظیمات پارامترهای دستگاه را برای بیمار روی نسخه می نویسد. کارشناسانی که برای تحویل دستگاه به منزل می آید، دستگاه را طبق تجویز پزشک تنظیم می کند و ماسک را برروی صورت بیمار نصب می کند. او آموزش های لازم را به مراقبین خواهد داد.

 

 

اکسیژن درمانی برای فیبروز ریه

 

فیبروز ریه چیست و علائم و راه درمان آن کدام است؟

نتیجه تشکیل بافت فیبرمانند در ریه ها است که باعث التهاب در آلوئول ها و در نتیجه زخم در آن ها می شود. این عبور اکسیژن و دی اکسید کربن را در رگهای خونی دشوار می کند.

علل فیبروز ریه می تواند وراثت یا آلودگی های محیطی (آلودگی محیط خانه یا محیط کار) بیماری هایی ضمینه ای مانند دیابت و فشار نیز باشد.

فیبروز ریوی با علائمی مانند تنگی نفس، ورم پاها، نفس نفس زدن، تپش قلب ضعف و ناتوانی و خستگی همراه است. می توان با قرار نگرفتن در محیط های آلوده و نکشیدن سیگار این عوارض را کم کرد و یا از عمل جراحی و پیوند ریه در موارد حاد کمک گرفت. استفاده از دستگاه های کمک تنفسی بهترین تاثیر را در درمان فیبروز ریه خواهند داشت.

اکسیژن درمانی برای فیبروز ریه

کمک گرفتن از دستگاه های تولید اکسیژن مانند دستگاه اکسیژن ساز یا کپسول اکسیژن بهترین درمان برای بیماری فیبروز ریه محسوب می شود.

بیماری COPD چگونه به وجود می آید و درمان آن چگونه است؟

بیماری مزمن انسدادی ریه، عبور هوا را در مجاری هوایی و تنفسی محدود می کند و تنفس را دچار اختلال می نماید. این بیماری بطور کامل قابل درمان نیست. اما می توان با سیگار نکشیدن و دوری از آلودگی هوا، از عوارض شایع آن پیشگیری کرد. یا با استفاده از اکسیژن درمانی از شدت بیماری کاست.

افرادی که به COPD دچارند در معرض عفونت های ریه مانند آنفولانزا و ذات الریه، بیماری های قلبی، سرطان ریه، شکنندگی استخوان، استرس، ضعف و بیحالی قرار دارند.

 

 

 

اکسیژن درمانی چیست

اکسیژن درمانی برای بیماران ریوی مانند COPD

در این بیماران توانبخشی تنفسی توصیه می شود که شامل ورزش هایی است که برونش ریه را باز می کند و همزمان با آن استفاده از دستگاه اکسیژن ساز برای اکسیژن رسانی بیشتر و تنفس بهتر پیشنهاد می شود. برای تهیه این دستگاه ها می توانید با مجموعه تندیس آنلاین  تماس بگیرید تا مشاوره لازم را جهت انتخاب بهترین برندها و با کیفیت ترین دستگاه ها دریافت کنید.

3.7/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. پدر بنده هم دچار سرطان ریه هست و دائم به اکسیژن درمانی با دستگاه اکسیژن ساز نیاز داره، و در مواقعی مثل قطعی برق و بیرون رفتن از کپسول اکسیژن، استفاده می کنه، برای بکاپ و پشتیبان دستگاه اکسیژن ساز به نظرم کپسول اکسیژن میتونه گزینه مناسبی باشه.

  2. همسر من مبتلا به بیماری آپنه انسدادی خواب هست، ما برای درمان از دستگاه کمک تنفسی بای پپ استفاده می کردیم اما متاسفانه بهبودی حاصل نشد، دکتر پیشنهاد داد کنار دستگاه بای پپ استفاده از دستگاه اکسیژن ساز را هم امتحام کنیم، خداروشکر با استفاده از هر دو دستگاه ها حالشون خیلی بهتر از قبل هست.

  3. مادر من خیلی وقت بود درد شدید ناحیه قفسه سینه و تنگی نفس داشت
    اول فکر کردیم به خاطر اعصاب و استرس هست اما وقتی دکتر مادرم رو ویزین کرد متوجه شدیم مبتلا به بیماری ذات الریه شده و با یک سری داروها و به کمک دستگاه اکسیژن ساز الان دیگه تنگی نفس نداره و وضعیتش رو به بهبودی هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا