کسب و کار

علائم ابتلا به کبد چرب چیست؟ + راه های درمان

یکی از بیماری‌های رایجی که امروزه بسیاری از افراد را درگیر می‌کند، کبد چرب است که می‌تواند در مراحل بالاتر، سلامت بدن را به طور کامل به خطر بیندازد. چراکه کبد یکی از اندام‌های حیاتی است که وظایف مهمی را بر عهده دارد. اما خوشبختانه با روش‌های بسیار ساده‌ای می‌توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد و حتی اگر به آن مبتلا شد، با رعایت برخی نکات از پیشرفت آن جلوگیری کرد. شما باید در ابتدا با این بیماری آشنا شوید و درباره علائم ابتلا به کبد چرب اطلاع داشته باشید، سپس با روش‌های درمان دارویی و خانگی آشنا شوید. یکی از بهترین داروهایی که می‌توان برای این بیماری استفاده کرد، کپسول اکسیر لیور است که می‌توانید بدون نگرانی از عوارض احتمالی دارو، آن را مصرف کنید.

بیماری کبد چرب چیست؟

همانطور که می‌دانید یکی از ارگان‌های حیاتی بدن که عملکردهای مهمی از جمله تولید صفرا، تولید پروتئین‌های مختلف، ذخیره آهن، تبدیل مواد مغذی به انرژی و … را برعهده دارد. افزایش تولید و تجمع چربی در کبد باعث بروز این بیماری می‌شود.

مقدار چربی که در شرایط نرمال در کبد وجود دارد، بسیار کم است اما زمانی که این مقدار به 5-10 درصد وزن کبد برسد، علائم کبد چرب ظاهر می‌شود. کبد چرب درجه بندی های مختلفی دارد. به این صورت که در ابتدا، کبد ملتهب و متورم می‌شود که اصطلاحا به آن استئاتوهپاتیت می‌گویند.

در مرحله دوم، اسکارهایی در بافت کبد برجای می‌ماند و رفته رفته به بافت فیبروز تبدیل می‌شود. در نهایت، بافت فیبروز گسترش پیدا می‌کند و جایگزین بافت سالم کبد می‌شود. سیروز کبدی می‌تواند به طور کامل عملکرد کبد را مختل کند و باعث بروز نارسایی کبدی و سرطان شود.

 اگر با علائم ابتلا به کبد چرب آشنایی داشته باشید، می‌توانید بفهمید که در کدام گرید بیماری قرار دارید و با استفاده از روش‌هایی نظیر تغییر رژیم غذایی و یا مصرف داروهایی نظیر کپسور اکسیر لیور از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید.

علائم بیماری کبد چرب چیست؟

کبد چرب یک بیماری بسیار رایجی است، به طوری که گفته می شود از هر 3 نفر ایرانی، 1 نفر از این بیماری رنج می‌برد. معمولا بیماری کبد چرب بدون علامت است و همین باعث می‌شود که تشخیص آن دشوارتر شود. اما اینطور هم نیست که همیشه به صورت خاموش باشد و علامتی نداشته باشد.

همچنین بخوانید:  چگونه شخصیت قوی داشته باشیم

 احتمال بروز علائم ابتلا به کبد چرب در خانم‌های یائسه، افرادی که فشارخون بالا، دیابت و یا کلسترول بالا دارند و افرادی که دچار چاقی مفرط هستند، بیشتر است.

بیماری کبد چرب علامت اختصاصی ندارد اما از مهم‌ترین علائمی که می توانند در افراد مبتلا به کبد چرب دیده شوند می‌توانیم به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد شکمی و یا احساس پر بودن در سمت راست بالای شکم
  • از دست دادن اشتها و کاهش وزن
  • احساس ضعف و خستگی شدید بدون دلیل
  • زردی
  • احساس حالت تهوع
  • خارش در پوست، کبودی و خونریزی‌های سریع
  • تورم در پاها
  • کمرنگ شدن مدفوع و تغییر رنگ ادرار
  • احساس گیجی
  • افزایش سینه در مردان
  • ایجاد اکنه و ریزش مو
  • کم خونی و PMS شدید در خانم‌ها
  • علائم ابتلا به کبد چرب شبیه دیابت 2 است، از همین رو باید در تشخیص بسیار دقت شود.

برای درمان کبد چرب چه غذاهایی نباید بخوریم؟

روش‌های مختلفی برای پیشگیری و درمان کبد چرب وجود دارد که بهتر است در ابتدا از روش‌های ساده و در دسترس شروع کرد و در صورتی که نتیجه‌ای حاصل نشد، سراغ درمان‌های دیگر رفت. اولین و مهم‌ترین چیزی که برای افراد دارای بیماری کبد چرب، مصرف الکل است. چراکه الکل باعث بدتر شدن وضعیت و پیشرفت سریع بیماری به سمت سیروز و سرطان کبدی می‌شود.

 به طورکلی این افراد باید حجم غذای خود را کاهش دهند و به هیچ عنوان پرخوری نکنند. همچنین بهتر است بین صرف وعده شام تا خواب حداقل 2 ساعت فاصله وجود داشته باشد. مصرف غذاهای سرد برای افراد دارای کبد چرب مناسب نیست.

از دیگر مواد غذایی مضر برای این افراد که که باعث بدتر شدن علائم ابتلا به کبد چرب می‌شود و نباید مصرف کنند می‌توان به نمک، مواد قندی و نشاسته‌ای، کربوهیدرات‌ها مثل قند ساده و شکر و نان سفید، ماکارونی، کیک، بیسکوییت، دسر و شیرینی‌های چرب و غلیظ، غذاهای سرخ شده و آماده، روغن‌های صنعتی مثل روغن نباتی، مواد لبنی پر چرب مثل شیر، پنیر، خامه و بستنی، نوشابه، انواع ترشیجات، ماست و دوغ، غذاهایی مثل کله پاچه، حلیم، آش رشته، لازانیا، پاستا، بامیه، فست فودها، برنج سفید اشاره کرد.

علائم کبد چرب

درمان دارویی کبد چرب چگونه است؟

برای درمان بیماری های کبد لازم است اول از همه نوع بیماری را بدانید. اولین درمان موثر برای کاهش علائم ابتلا به کبد چرب، کاهش وزن است. بنابراین اول از همه بایستی بیمار تشویق شود وزن خود را کاهش دهد. مصرف مکمل امگا 3، ویتامین E، مکمل‌های پروبیوتیک، مکمل کورکومین، پیوگلیتازون، همچنین داروهای گیاهی مثل کپسول اکسیر لیور نیز می‌توانند در روند بهبود بیماری نتیجه خوبی داشته باشند. کپسول اکسیر لیور که از عصاره خشک دانه خار مریم، ریشه زردچوبه و برگ گنکر فرنگی تشکیل شده است، در دفع سموم بدن و بازسازی سلول‌های کبدی، بهبود عملکرد کیسه صفرا و کاهش علائم ابتلا به کبد چرب بسیار موثر است.

همچنین بخوانید:  شومیز مانتویی چیست ؟ و چگونه با آن خوش استایل شویم

با اینکه تاکنون هیچ عوارضی برای کپسول اکسیر لیور ثبت نشده است، اما بهتر است مقدار و نحوه مصرف این کپسول را پزشک براساس شرایط بدنی و گرید بیماری شما تجویز کند.

 شما باید این موضوع را بدانید که هیچ دارویی نمی‌تواند به طور قطع این بیماری را از بین ببرد، کاری که این داروها می‌کنند، این است که از بدتر شدن وضعیت بیماری و آسیب بیشتر سلول‌های کبدی جلوگیری می‌کنند. شما اگر سبک زندگی‌تان را تغییر دهید و با نظر پزشک از این قرص‌ها و مکمل‌ها مصرف کنید، می‌توانید کبد چرب‌تان را درمان کنید.

 

جمع بندی

همانطور که متوجه شدید، بیماری کبد چرب یکی از رایج‌ترین بیماری‌هاست که اگر کمی سبک زندگی را تغییر داد، می‌توان به راحتی از بروز آن جلوگیری کرد. در اغلب موارد این بیماری بدون علامت است و همین باعث می‌شود که نتوان به راحتی آن را تشخیص داد، ولی اگر هر یک از علائم ابتلا به کبد چرب در شما ظاهر شد، بهتر است هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید و معالجه شوید. بایدها و نبایدهای این بیماری را بدانید و آن‌ها را رعایت کنید تا وضعیت بیماری‌تان بدتر نشود.

اگر ریسک فاکتورهایی نظیر فشارخون بالا، اضافه وزن، دیابت، تری گلیسیرید و کلسترول بالا دارید، باید بیشتر از بقیه روی سبک زندگی‌تان دقت کنید و چکاب‌ها و آزمایش‌های دوره‌ای را پشت گوش نندازید. ما سعی کردیم در این مقاله به طور خلاصه این بیماری را شرح دهیم و به مهم‌ترین علائم ابتلا به کبد چرب اشاره کنیم و راه‌های درمانی ازجمله تغییر سبک زندگی و یا مصرف مکمل‌ها و داروهایی نظیر کپسول اکسیر لیور را برای شما عزیزان توضیح دهیم تا هیچ نکته ابهامی از این بیماری برایتان باقی نماند.

واحد تحقیق و توسعه شركت داروسازي اکسیر گستر اسپادانا 

 

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا