کسب و کار

چند نکته در مورد هموروئید، بیماری که همه از گفتن آن شرم دارند

چکیده : هموروئید یا بواسیر، ورم و التهاب وریدها یا سرخرگ های  موجود در ناحیه مقعدی و کانال روده است. این وریدها در داخل مقعد و اطراف  آن قرار دارند و زمانی که تحت فشار قرار می‌گیرند یا ملتهب می شوند، باعث ایجاد توده‌های بواسیر داخلی و خارجی می گردد.

بررسی علت و علائم هموروئید و راهکارهای درمان خانگی 

هموروئید چیست؟

هموروئید یا بواسیر، ورم و التهاب وریدها یا سرخرگ های  موجود در ناحیه مقعدی و کانال روده است. این وریدها در داخل مقعد و اطراف  آن قرار دارند و زمانی که تحت فشار قرار می‌گیرند یا ملتهب می شوند، باعث ایجاد توده‌های بواسیر داخلی و خارجی می گردد.

چرا هموروئید  در بیماران ایجاد دردسر می کند؟

تورم و ورم

    فشار زیاد بر روی وریدهای مقعدی باعث ورم و تورم آنها می‌شود که به تشکیل توده‌های بواسیر منجر می‌شود.

خونریزی

    وقوع خونریزی از بواسیر در هنگام اجابت مزاج  یا نشستن های  طولانی مدت  می‌تواند یکی از مشکلات مهم بواسیر  باشد.

درد و ناراحتی

    هموروئید می‌تواند باعث درد و ناراحتی در کانال مخرجی شود، به ویژه در هنگام سرفه، عطسه  یا حرکت کردن و یا موقع نشستن روی صندلی یا سطوح سخت دیگر 

تغییر در عادات روده‌ای

    ممکن است باعث تغییرات در عادات روده‌ای شود، از جمله یبوست یا اسهال.

تاثیر بر کیفیت زندگی

    بیماری  هموروئید می‌تواند  منجر به کاهش کیفیت زندگی فرد  شود؛ و در برخی موارد باعث ایجاد استرس و اضطراب شود. از این جهت که بیمار ممکنه با دیدن خون روی دستمال توالت نگران و مضطرب شود

فرایند التهابی

    التهاب موجود در هموروئید ممکنه باعث ایجاد علائم ناخوشایند و به حالت‌های مزاجی منجر شود.

توجه به سلامت مقعدی و پیگیری مشکلات هموروئید از طریق تغییرات در شیوه زندگی، اصلاح عادات غذایی،  درمان‌ بواسیر در خانه  و در صورت نیاز، مشاوره با پزشک می‌تواند به بهبود علائم و پیشگیری از تشدید مشکل کمک کند.

عواملی که باعث ایجاد یا تشدید هموروئید می‌شوند؟

هموروئید یا بواسیر ممکن است به دلیل تأثیر ترکیبی از عوامل ژنتیک و عوامل محیطی ایجاد شود. در زیر، عواملی که می‌توانند باعث ایجاد یا تشدید هموروئید شوند را بررسی می‌کنیم:

  1. فشار زیاد در محل مقعدی:  فشار زیادی که بر وریدهای مقعدی وارد می‌شود، مانند فشار در هنگام دفع مدفوع یا نشستن طولانی، می‌تواند به ورم و تورم این رگ های مقعدی  منجر شود.
  2. عفونت مقعدی  و یا یبوست:  تغذیه کم از فیبر و کمبود در مصرف آب ممکنه منجر به عفونت مقعدی یا یبوست گردد؛ که هر دو می‌توانند عامل ایجاد یا تشدید هموروئید باشند.
  3. حاملگی و زایمان: فشار زیاد بر روی وریدهای مقعدی به علت افزایش وزن و فشار در موقع  زایمان ممکنه باعث ایجاد بواسیر خونی یا تشدید آن شود.
  4. ژنتیک: برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی بیشتر در خطر ابتلا به هموروئید قرار دارند.عوامل وراثت در هر خانواده ای مختلف است.
  5. نشستن طولانی: نشستن طولانی بر روی صندلی توالت یا در جلوی کامپیوتر ممکن است فشار زیادی بر روی منطقه مقعدی ایجاد کند. این حالت بیشتر در میان افراد شاغل پشت میز نشین مانند مدیران، راننده های تاکسی، خیاطی و سایر مشاغل اتفاق می افتد
  6. سن بالا یا کهولت سن: با پیر شدن، وریدهای واقع در منطقه مقعدی ممکن است ضعیف‌تر شوند و برای  ابتلا به بواسیر حساس‌تر باشند.
  7. حالت‌های صحیح: برخی حالت‌های صحیح مثل سیروز کبدی می‌توانند به افزایش فشار در سیستم عروقی بدن و در نتیجه به هموروئید منجر شوند.
  8. تنش و استرس: تنش و استرس ممکن است تأثیرات منفی بر عملکرد سیستم گوارشی داشته باشد و به افزایش فشار در منطقه مقعدی منجر شود.
همچنین بخوانید:  5 تفاوت تخت ماساژ ثابت و پرتابل

توجه به این عوامل و اعمال تغییرات در سبک زندگی می‌تواند در پیشگیری از هموروئید یا تسکین علائم آن موثر باشد. در صورت نیاز و جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید وارد سایت مرسی درمان شوید.

 

درمان هموروئید

 

علائم  و نشانه های بواسیر 

 امیدواریم که تا اینجا متوجه شده باشید که بواسیر چیست  و چگونه بوجود می آید؟ در این بخش می خواهیم شما را با علائم یا نشانه های بواسیر آشنا کنیم. هموروئید می‌تواند باعث ظهور علائم مختلفی شود. در زیر توضیحاتی در مورد علائم رایج هموروئید با شما عزیزان به اشتراک می گذاریم.

  • خونریزی
  •  یکی از نشانه‌های شایع هموروئید، خونریزی از مقعد است. خون ممکن است درون مدفوع، بر روی مدفوع یا روی  دستمال کاغذی  هنگام نظافت یا پاک کردن مقعد مشاهده شود.
  • درد :
  • درد ممکن است در ناحیه  مقعدی حین دفع یا پس از آن احساس شود. این درد معمولاً  به صورت نبض دار با ضربان دار بود و ممکنه به پهلوها وی ا اطراف لگن بیمار هم سرایت کند.
  • تورم و تشکیل توده‌ها
  • تورم و تشکیل توده‌های نرم یا کیست‌ها در منطقه مقعدی، یکی از نشانه‌های هموروئید است. این توده ها معمولا بصورت گوشت اضافه درون یا دهانه مقعد ایجاد می شود که در هموروئید گرید 3و 4 بیشتر شایع است.
  • سوزش و خارش
  • احساس سوزش و خارش در مجرای مخرج  از دیگر علائم شایع  هموروئید است. این مشکلات معمولاً به دلیل التهاب  و تورم در اطراف هموروئید ایجاد می‌شوند.
  • تغییر در الگوی دفع مدفوع
  • هموروئید می‌تواند باعث تغییر در الگوی دفع مدفوع شود، از جمله یبوست یا اسهال.
  • احساس دفع ناقص مدفوع
  • افراد ممکنه احساس کنند که مدفوع کاملی دفع نشده است؛ و احساس دفع ناقص داشته باشند.
  • ناراحتی در هنگام نشستن
  • ناراحتی و درد در حین نشستن می‌تواند یکی از علائم هموروئید باشد، به خصوص در مرحله‌های پیشرفته تر بیماران قادر به راه رفتن یا نشستن نیستند.
همچنین بخوانید:  اختلاف در صلاحیت تصرف عدوانی

توجه: اگر شما یا کسی دیگری را می شناسید که  از هر یک از این علائم رنج می‌برید، توصیه می‌شود به برای معاینه فیزیکی به پزشک عمومی مراجعه کنید و لازمه که در این زمینه با برنامه های مراقبت از خود در برابر این بیماری آشنا باشید.

روش های درمان دارویی هموروئید با پمادهای موضعی 

استفاده از کرم‌ها و ژل‌ها

  1. پمادها و ژل های ضد التهاب مانند انواع پماد آنتی هموروئید داخل مقعدی گیاهی یا شیمیایی

    برخی کرم‌ها و ژل‌ها حاوی مواد ضد التهاب مانند  هیدروکورتیزون  و لیدوکائین هستند؛ که می‌توانند به کاهش التهاب، سوزش، و درد مرتبط با هموروئید کمک کنند.

    استفاده از این محصولات را بر اساس دستورات پزشک یا بروشور داخل جعبه  محصولات انجام دهید.

  1. کرم‌ها و ژل‌های مخصوص کاهش و مهار تورم

    برخی از  داروهای مقعدی حاوی موادی مانند هپارین یا ترومامینول که به مهار تورم و جلوگیری از خونریزی بواسیر کمک می کند.

  1. استفاده از ژل‌ها برای تسکین

    ژل‌های حاوی مواد مختلف مثل آلوئه‌ورا یا پماد رینای سبز کمک به تسکین درد و سوزش هموروئید می‌کنند.

استفاده از سایر گیاهان دارویی برای درمان هموروئید

  1. آلوئه‌ورا

    گیاه آلوئه‌ورا خواص ضد التهابی و خنثی‌کننده آنزیم‌ها دارد. ژل آلوئه‌ورا می‌تواند به تسکین درد، سوزش و التهاب هموروئید کمک کند.

    می‌توانید ژل آلوئه‌ورا طبیعی را مستقیماً بر روی منطقه  حساس مقعدی خود استفاده کنید.

2.رینای سبز (Witch Hazel) 

  رینای سبز یک عصاره طبیعی است که به عنوان یک ضد التهاب و تنظیم‌کننده عروق شناخته می‌شود. استفاده از پنبه تازه یا ژل حاوی رینای سبز ممکنه است به تسکین علائم هموروئید کمک کند.

   3.کمپرس از گیاهان دارویی:

    استفاده از کمپرس یا پنبه نرم حاوی عصاره آلوئه‌ورا یا رینای سبز روی منطقه مورد نیاز می‌تواند به تسکین درد و سوزش همکاری کند.

کلام آخر 

    هر گاه از هر نوع محصول یا گیاهان دارویی برای درمان هموروئید استفاده می‌کنید، بهتر است با پزشک خود مشاوره کنید، به خصوص اگر شما داروهای دیگری مصرف می‌کنید یا مشکلات بهداشتی خاصی دارید.

مثلا بیمارانی که ناراحتی قلبی یا فشار خون دارند ویا آندسته از افرادی که دچار دیابت هستند و قرص و انسولین مصرف میکنند. 

لازمه که هنگام استفاده از مرهم های موضعی یا داروهای خوراکی برای درمان هموروئید حتما با پزشک معالج خود یا کارشناس ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت کنند.  ما از تمام بیماران خود استدعا داریم که هیچگاه بدون مشورت با کارشناس طب سنتی یا پزشک معالج خود بصورت خودسرانه در منزل خوددرمانی نکنند.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا