طرز تهیه باقلوا با خمیر خانگی
باقلوا استانبولی یکی از خوشمزهترین شیرینیهای حال حاضر است که طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی خوشمزه را میتوانید در طعمهای مختلفی آماده کنید. اگر عاشق طعم این شیرینی ترکی خوشمزه هستید، میتوانید آن را در منزل درست کنید. در ادامه قصد داریم دستور تهیه باقلوا با خمیر خانگی در خانه را آموزش دهیم. با این دستور تهیه، شما میتوانید در کنار خرید باقلوا، آن را گاهی در خانه هم درست کنید.
مواد مورد نیاز
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
آرد |
4 فنجان |
تخم مرغ |
1 عدد |
شیر ولرم |
2 فنجان |
ماست |
2 فنجان |
بکینگ پودر |
1 قاشق غذاخوری |
روغن ذرت |
2 فنجان |
نشاسته ذرت |
500 گرم |
طرز تهیه خمیر باقلوا ساده
برای تهیه باقلوا استانبولی باید طبق مراحلی که در ادامه میآوریم، پیش روید. درست کردن باقلوا استانبولی دارای مراحل متعددی است؛ اما طعم آن مانند باقلوا یزدی بسیار خوشمزه خواهد بود.
-
در گام اول لازم است تا تخم مرغ، شیر، ماست، آرد، روغن ذرت و بکینگ پودر را در یک ظرف ریخته و خوب مخلوط کنید.
-
بعد از مخلوط کردن شما باید یک خمیر منسجم داشته باشید. خمیر را چندین مرتبه با دست ورز دهید تا یکدست شود. شما میتوانید علاوهبر خرید باقلوا از بازار، خمیر باقلوا را هم از بیرون تهیه کنید.
-
بعد از آن که خمیر را ورز دادید، آن را به مدت 30 دقیقه در دمای محیط بگذارید تا خمیر کمی استراحت کند. برای آن که خمیر در این مرحله حالت خشک شدن پیدا نکند، باید آن را داخل یک کیسه فریزر بگذارید.
-
حالا خمیر را به شکل توپهای کوچک درآورده و تقسیم کنید. برای تقسیمبندی بهتر، ابتدا خمیر را به سه قسمت برش بزنید و حالا هر قسمت را تبدیل به 16 توپ کوچک کنید.
-
روی خمیر و روی سطح کارتان کمی نشاسته ذرت بریزید. حالا یک وردنه برداشته و خمیر را با کمک آن پهن کنید. در آخر باید دوباره روی خمیر نشاسته ذرت بریزید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی باقلوا ساده
تا به اینجا راجعبه تهیه خمیر باقلوا صحبت کردیم، در این قسمت قصد داریم طرز تهیه شیرینی باقلوا را قرار دهیم. شما میتوانید برای راحتی بیشتر، خرید باقلوا را از مراکز معتبری مانند خشکبار شهروز انجام دهید. در این مجموعه تازهترین خشکبار، باقلوا، زولبیا بامیه، گوشفیل و … به فروش میرسد.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
پودر قند |
2 قاشق غذاخوری |
پودر گردو |
150 گرم |
پودر دارچین |
نصف قاشق چایخوری |
پودر هل |
نصف قاشق چایخوری |
کره حیوانی یا گیاهی |
100 گرم |
مواد لازم برای تهیه شهد باقلوا
برای تهیه شهد باقلوا باید مواد لازم را مطابق مقادیر زیر مخلوط کنید.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
شکر |
دو لیوان |
آب |
دو لیوان |
زعفران دم کرده |
2 قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو یا آب لیمو |
به اندازه نوک قاشق چایخوری |
طرز تهیه باقلوا
اگر عاشق طعم باقلوا ترکی هستید، میتوانید خرید باقلوا را از خشکبار شهروز انجام دهید. این مجموعه یکی از تازهترین شیرینی باقلواهای بازار را به مشتریان خود عرضه میکند. در ادامه طرز تهیه باقلوا ترکی را قرار خواهیم داد تا بتوانید در منزل هم این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید.
-
در گام اول باید شهد باقلوا را آماده کنید. یک قابلمه برداشته و آن را روی شعله ملایم بگذارید. داخل قابلمه آب، زعفران و شکر اضافه کنید. حالا مواد را به مدت 20 دقیقه روی حرارت قرار دهید. یک برس خیس برداشته و اطراف قابلمه خود را به خوبی تمیز کنید تا کنارهها شکرک نزند. حالا مقداری جوهر لیمو یا آبلیمو را به محلولی که درست کردید، اضافه کنید. با این کار از شکرک زدن شهد جلوگیری میشود. نیازی نیست که شهد به غلظت خیلی بالایی برسد؛ بنابراین برای مدت طولانی آن را روی شعله قرار ندهید. هنگام خرید باقلوا باید توجه داشته باشید که از شهد تازه و بدون شکرک برای باقلوا استفاده شده باشد.
-
در گام بعدی باید خمیر باقلوا را آماده کنید. خمیر را برش زده و کنار بگذارید. حالا کره ذوب شده را با برس به ته قالب بمالید. روی قالب یک لایه خمیر پهن کرده و دوباره روی آن را کره بمالید. این روند باید تا هفت لایه تکرار شود.
-
حالا نوبت به اضافه کردن مواد میانی میرسد. پوست گردوها را کنده و آنها را با آسیاب به شکل ریز خرد کنید. اگر از مغزیجات دیگری مانند پسته استفاده میکنید، آنها را هم با آسیاب کاملا پودر کنید. در مرغوبترین انواع باقلوا معمولا انواع مغزیجات استفاده میشود. برای خرید باقلوا ترکی درجه یک با انواع مغزیجات میتوانید به وبسایت خشکبار شهروز به آدرس https://shahrouznuts.com مراجعه کنید.
-
بعد از پودر کردن مغزیجات، یک کاسه بزرگ برداشته و پودر مغزیجات را با پودر قند داخل آن بریزید. در گام بعدی پودر دارچین و هل را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید. موادی که آماده کردید را روی لایههای خمیر بریزید، سپس روی آنها یک لایه خمیر دیگر هم اضافه کنید. روی لایه نهایی خمیر کمی کره ذوب شده بریزید و در نهایت با دست کمی فشار دهید تا مواد منسجم شوند.
-
در گام آخر باید مواد را داخل فر قرار دهید. بهتر است فر را از قبل روی حرارت 190 درجه سانتیگراد بگذارید تا گرم شود. باقلوا را برای مدت 45 دقیقه در فر برای پخت بگذارید. اگر دوست دارید سطح شیرینی کمی طلایی شود، در مرحله آخر گریل را هم روشن کنید.
- حالا نوبت اضافه کردن شهد میرسد (اگر قصد خرید باقلوا را دارید، باید اطمینان حاصل کنید که از شهد تازه برای باقلوا ترکی استفاده شده است؛ در غیر این صورت باقلوا طعم خیلی خوبی نخواهد داشت). برای اضافه کردن شهد باید اجازه دهید تا شهد کاملا سرد شود. هنگامی که شیرینی باقلوا پخته شد، درحالی که هنوز داغ است، روی آن شهد بریزید. مواد را 4 ساعت در محیط قرار دهید تا شهد کاملا جذب باقلوا شود. بعد از گذر این مدت، باید باقلوا را به مدت 12 ساعت در یخچال بگذارید تا آماده شود.
کلام آخر
مانند باقلوا یزدی، باقلوا ترکی هم طرفداران زیادی در ایران دارد. در این مطلب راجعبه طرز تهیه باقلوا ترکی صحبت کردیم. اگر دوست دارید بهترین باقلوا بازار را خریداری کنید، میتوانید به مجموعه خشکبار شهروز مراجعه کنید. با خرید باقلوا از این مجموعه، یکی از بهترین باقلوا ترکی ایران را امتحان خواهید کرد. خشکبار شهروز علاوهبر باقلوا، انواع آجیل، زولبیا بامیه، گوشفیل و … را نیز با قیمتی مقرونبهصرفه به دست مشتریان میرساند.
باقلوا دسری بسیار خوشمزه است که برای پخت آن باید افراد تبحر و دقت بالایی داشته باشند. بنابراین در این بخش میخواهیم شما را با ویژگیهای یک باقلوای خوشمزه و باکیفیت آشنا کنیم. به طور کلی سه فاکتور اساسی برای تشخیص کیفیت باقلوا باید در نظر گرفته شود.