طب سنتی

نسخه‌های شفابخش برای حساسیت‌های پوستی

قبل از استفاده گیاهان دارویی بهتر است ابتدا علت خارش مشخص شود. بعضی از مواد طبیعی که به رفع خارش کمک می کند به قرار زیر است:

امروز در این مقاله از ماورای سلامت نکات خیلی مفید و عملی و کاربردی را برای شما در نظر گرفته ایم.

1- عرق شش گیاه

 

(جوارش) محصول طب سنتی و داروی تخصصی برای درمان خارش، کهیر، اگزما و حساسیت های پوستی می باشد.

فصد و حجامت

 

2- براي درمان حساسيت‌هاي پوستي مي‌توان از روش های خون‌گيري از جمله فصد و حجامت استفاده کرد. زالودرماني براي اگزما مفيد است. البته بايد حتما بعد از مصرف داروهاي ملين بوده  و همچنین انجام فصد يا حجامت باید زيرنظر متخصص طب سنتی انجام شود. براي درمان کهير نيز بهترين درمان حجامت است.

انواع روغن گیاهی

 

3- می‌توان نقاطی از بدن را که دچار خارش است یا پوستش خشک می‌شود، با انواع روغن‌های موضعی مانند روغن گل بنفشه ، بادام شیرین یا زیتون ماساژ داد. این روغن‌های موضعی باعث افزایش رطوبت در سطح پوست می‌شوند و استفاده از آن‌ها برای همه‌ گروه‌های سنی مناسب است.

تاثیر یبوست بر حساسیت پوستی

 

4- عملکرد مناسب دستگاه گوارش اهميت زيادي دارد. اگر فردي دچار يبوست است بايد مشکل خود را با مصرف موادي مانند خاکشير با آب گرم، آلو، تمبر هندي، پودر سبوس برنج، روغن زیتون طبیعی  و… براساس مزاج خود برطرف کند.

همچنین بخوانید:  خواص مغذی دانه های کینوا

تاثیر عرق گیاهی و گیاهان دارویی بر درمان

5- مصرف عرق کاسنی یا عرق شاهتره حرارت کبد را پایین می‌آورد و تا حد زیادی جلوی خارش‌های پوستی و خشکی آن را می‌گیرد. مصرف این دو عرق گیاهی در افرادی با مزاج گرم و خشک، می‌تواند به سرعت رطوبت کبد را افزایش دهد، اما افرادی که مزاج سرد و خشک دارند باید خوراکی‌های دیگری نیز مانند روغن زیتون و عسل بخورند.

6- از غذاهاي لطيف و سهل‌الهضم که خون غليظي توليد نمي‌کند و فضولات زيادي ندارد مانند گوشت پرندگان و تخم مرغ عسلي استفاده شود.

7- مصرف گیاه بابونه با خاصیت ضدقارچی، نرم‌کنندگی و پاک ‌کنندگی یکی از بهترین گیاهان برای مقابله با التهاب و آرام کردن پوست است.

8- آویشن با خاصیت ضد باکتری قوی خود، برای مقابله با آکنه و اگزمای عفونی مفید است و مصرف آن در فصل پاییز و زمستان توصیه می‌شود.

9- سبزي خرفه يا تخم خرفه همراه با عرق کاسني در درمان حساسيت‌های پوستی موثر است.

10- ماءالشعیر طبی در رفع جوش و خارش و کهیر موثر است.

11- خاکشیر رطوبت زیادی دارد و در رفع حساسیت، آلرژی و خارش بسیار مفید است.

12- سرکه‌ سیب خانگی طبیعتی سرد دارد و از خواص آن، رفع انسداد و گرفتگی‌های مجاری ریز کبدی است.

 

سایر ترکیبات ویژه گیاهی برای درمان موثر حساسیت های پوستی

 

13- ژل آلوئه ‌ورا آب رسان و ترمیم کننده ای موثر بوده و می توان آن را روی قسمت‌های حساس شده پوست که زخم باز ندارند به مدت 20 دقیقه گذاشته سپس با آب سرد بشویید.

همچنین بخوانید:  راهنمای انتخاب پروتئین های گیاهی

14- پودر سدر را با ماست طبیعی ترکیب کرده تا بصورت خمیر شود آن را به مدت 20 دقیقه روی پوست گذاشته سپس با آب سرد بشویید این ترکیب هم خارش پوستی را کم می کند هم ضد عفونت خوبی می باشد.

15- روغن نارگیل را با پودر زرد چوبه مخلوط کنید و روزی سه بار، روی قسمت‌های دچار اگزما بمالید و هر بار بگذارید به مدت پنج دقیقه بماند.

16- از مصرف غذاهاي تند و تيز که ادويه‌ زيادي مانند فلفل، زنجبيل ، سير و پياز یا زیره  دارد، یا گردو و خرما دارند پرهیز کنید.

17- مصرف غذاهاي چرب و شيرينی جات مصنوعی را محدود کنید، زيرا اين مواد غذايي زمينه ‌ساز افزايش توليد صفرا می باشد.

18- از مصرف فست فودها ، غذاهای سرخ کردنی و کنسرو شده و همچنین نوشیدنی های گازدار پرهیز کنید.

19- افرادي که دچار پرخوري هستند حتما بايد اين عادت خود را اصلاح کنند و حجم غذاي مصرفي خود را کاهش دهند.

20- کرم- ژل بازسازی کننده کورمد سرشار از ماده فعال کورکومین بوده که ضمن رطوبت رسانی به پوست و کاهش سرعت فرایند های التهابی، به بهبود برخی اختلالات پوستی ( اگزما، پسوزیاریس و …) و علایم آزار دهنده آن کمک می کند همچنین این کرم فاقد هرگونه ترکیبات حساسیت زا، رنگ و اسانس است که ضمن تاثیر درمانی خود باعث بهبود سلامت و ظاهر پوست می شود.

21- از حمام کردن با آب داغ و کشیدن صابون، لیف و کیسه بر روی قسمت های حساس شده پوست پرهیز کنید زیرا باعث خشکی و خارش بیشتر پوست می شوند.

منبع : marhamteb.com
Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا