سلامتی

نکاتی در مورد رژیم غذایی مناسب برای قلب

در عمل جراحی قلب متخصص قلب به همراه تیمی از متخصصان قفسه سینه بیمار را باز می کند و جراحی روی عضلات، لوله ها یا شریان های قلب را انجام می دهد. در طول این عمل جراحی یک رگ یا شریان سالم به عروق کرونر بسته شده وصل می شود. این کار به شریان پیوند خورده کمک می کند شریان بسته شده را بای پس کند و خون تازه را به قلب برساند.

امروز در این مقاله از ماورای سلامت نکات خیلی مفید و عملی و کاربردی را برای شما در نظر گرفته ایم.

عمل قلب باز را گاهی تنها با نام جراحی قلب می شناسیم اما امروزه در بسیاری از عمل های قلب جراح می تواند تنها با برش هایی کوچک جراحی را انجام دهد بنابراین گاهی با جراحی قلب باز اشتباه گرفته می شود. عمل جراحی قلب نمی تواند بیماری را کامل از بین ببرد اما علائمی مانند درد قفسه سینه و نفس تنگی را از بین می برد. این عمل جراحی زمانی بهترین تاثیر خود را می گذارد که با سبک زندگی سالم ترکیب شود. بعد از عمل جراحی قلب مهم است که فرد ورزش مرتب را شروع کند و با دنبال کردن رژیمی مناسب به کاهش وزن، فشار خون و کلسترول کمک کند.

امروز در این مقاله می خواهیم درباره رژیم غذایی مناسب برای افراد دارای بیماری قلب صحبت کنیم و ببینیم چه غذایی برای مفید است و به ریکاوری کامل فرد کمک می کند.

رژیم غذایی مناسب برای قلب

 

رژیم غذایی مناسب برای قلب

رژیم های بسیاری هستند که افراد پس از عمل جراحی قلب می توانند آنها را دنبال کنند، برخی از خوشمزه ترین این برنامه ها رژیم غذایی مدیترانه ای و دش است. این رژیم ها مصرف بالای سبزیجات و میوه ها، غلات کامل، آجیل ها و چربی های سالم مانند روغن زیتون را توصیه می کنند. ماهی، گوشت مرغ و دیگر گوشت های بدون چربی را می توان به صورت متعادل استفاده کرد. گوشت های قرمز، فرآوری شده، کربوهیدرات های تصفیه شده، فرآورده های لبنی و الکل معمولا محدود می شوند.

به کسانی که این عمل جراحی را می کنند گفته می شود غذاهای دارای چربی و کلسترول بالا مهمترین مواردی هستند که بعد از عمل جراحی باید از آنها پرهیز شود. با این حال چنین چیزی کاملا حقیقت ندارد. چربی های سالم مهم هستند و در واقع عملکرد قلبی عروقی را بهبود می دهند. برای مثال رژیم مدیترانه ای که روغن زیتون یا آجیل در خود دارد می تواند برای افراد بعد از عمل جراحی قلب مفید باشد.

همچنین بخوانید:  چگونه بفهمیم در خطر از حال رفتن قرار داریم؟

بعد از عمل جراحی قلب ممکن است بیمار احساس کند که اشتهایی ندارد. برخی غذاها ممکن است طعم سابق را نداشته باشند. این اتفاق ممکن است به دلیل جراحی یا قرص هایی باشد که استفاده می کنید. مطمئن شوید غذاهایی می خورید که به بدنتان کالری و پروتئین کافی را می رساند تا بدن ترمیم و ریکاوری شود.

 

چگونه به بدن کالری و پروتئین مورد نیاز را برسانیم؟

  • در طول روز وعده های کوچک و متعدد میل کنید.
  • غذاهایی انتخاب کنید که مقدار زیادی مواد مغذی در اندازه ای کم دارند برای مثال آجیل.
  • برخی از غذاهای مفید دارای پروتئین عبارتند از ماهی، گوشت مرغ بدون پوست، ماست یونانی، سویا، لوبیا و آجیل ها.
  • همین که دوباره احساس گرسنگی کردید باید رژیم غذایی مناسب برای قلب را در نظر بگیرید. این کار از بیماری های قلبی و رگ های خونی پیشگیری می کند.

 

برای استفاده از غذاهای مناسب قلب چه گام هایی باید بردارم؟

۱- گوشت

  • وعده های گوشت را کمتر کنید.
  • گوشتی که در روز استفاده می کنید را به کمتر از ۱۷۰ گرم برسانید.
  • از گوشت های کم چرب استفاده و از مصرف گوشت هایی که چربی دارند، خودداری کنید.
  • پوست مرغ یا بوقلمون را قبل از پخت جدا کنید.

رژیم غذایی مناسب برای قلب

 

۲- لبنیات

  • از لبنیات کم چرب مانند شیر، ماست یا پنیر محلی کم چرب استفاده کنید.
  • بستنی را با ماست یا شیر یخ زده جایگزین نمایید.

 

۳- تخم مرغ

  • در هفته سه عدد زرده تخم مرغ بخورید.
  • هنگام پخت و پز از جایگزین های تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ استفاده کنید.

 

۴- مصرف چربی های سالم

  • از روغن های غیر اشباع مانند روغن زیتون یا کانولا استفاده کنید.
  • به جای مارگارین سفت، کره یا روغن های ترد کننده شیرینی، مارگارین های نرم بخورید.
  • از مایونز و سس سالاد کم چرب استفاده کنید و انتخابتان آنهایی باشد که چربی ترانس کمتری دارند.
  • محصولاتی انتخاب کنید که دارای چربی هایی با حلقه های اشباع نشده باشند.
  • با اضافه کردن ماهی به رژیم غذایی چربی امگا ۳ را در برنامه خود افزایش دهید.
  • هنگام سرخ کردن از اسپری های روغن استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.
همچنین بخوانید:  ۱۱ عادت بد که باعث نفخ معده می شود

 

بهترین روغن از نظر ماورای سلامت چیست؟

 

۵- عدم مصرف غذاهای فرآوری شده و چاشنی ها

  • میان وعده های کم چرب را جایگزین میان وعده هایی با چربی بالا کنید.
  • میزان مصرف تمام سس ها را کاهش دهید.
  • به عنوان دسر میوه میل بخورید.

 

۶- عدم مصرف نمک

اگر به شما گفته شده که نمک را کم کنید از این نکات استفاده کنید:

  • مصرف غذاهای فرآوری شده مانند غذاهای بسته بندی شده و سوپ های کنسروی را محدود کنید.
  • مصرف گوشت ها و ماهی های نمک سود شده را کاهش دهید.
  • برچسب غذاهای کم چرب را بخوانید چون گاهی سدیم بالایی دارند.
  • مصرف نمک خود را به روزی کمتر از ۳۰۰۰ میلی گرم در روز برسانید مگر اینکه پزشکتان مقدار متفاوتی را تجویز کرده باشد.

 

۷- دیگر نکات

  • غذاهای چرب را با سبزیجات جایگزین کنید تا دریافت فیبر، ویتامین و آنتی اکسیدان ها را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
  • بیشتر وعده ها را در خانه بپزید. وعده هایی که خارج از خانه پخته می شوند معمولا سرشار از چربی، کالری و نمک هستند.

رژیم غذایی مناسب برای قلب

 

غذاهایی که باید از آنها بپرهیزید

غذاهای زیادی هستند که با پیشرفت بیماری قلبی در ارتباط هستند. بر اساس پژوهش ها این غذاها بیشترین تاثیر منفی را دارند:

  • غلات تصفیه شده خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و دیگر بیماری های مزمن را افزایش می دهد. این موارد را با غلات کامل جایگزین کنید که کمتر خطر باشند. غلات کامل شامل بلغور جو دوسر، گندم سیاه و جو می شود.
  • محصولات هیدروژنه و چربی های ترانس با افزایش خطر بیماری های قلبی در ارتباط هستند.
  • نوشیدنی های شیرین شده با قند با افزایش وزن، دیابت و بیماری های قلبی عروقی در ارتباط هستند. می توانید این موارد را با اسموتی های میوه ای شیرین نشده و آب میوه های خانگی جایگزین کنید و یا خیلی ساده فقط آب بنوشید.
  • غذاهای سرشار از سدیم و غذاهایی که نمک بالا دارند فشار خون را افزایش می دهند و خطر بروز بیماری های قلبی عروقی و سرطان معده را افزایش می دهند.
  • الکل نیز از مواردی است که در صورت مصرف بالا تاثیر بسیار منفی روی سلامت قلب دارد.

 

منبع : kermany.com
Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا