سلامتی

آیا واریس پا درمان قطعی دارد؛درمان خانگی واریس پا

7 راه برای جلوگیری از بدتر شدن ورید های واریسی

واریس پا در بیشتر مواقع در افراد میانسال شروع به دیده شدن می کند. در زنان اما متورم شدن رگ ها بیشتر بر اثر تغییرات هورمونی شکل می گیرد. و از این روی می تواند در بانوان جوان نیز شایع باشد. در این مقاله از ماورای سلامت قصد داریم درباره واریس پا و درمان آن صحبت کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

اول، خبر خوب: واریس همیشه مشکلی ایجاد نمی کند. در برخی موارد، با تغییرات ساده در سبک زندگی می توان آنها را حل کرد.

حال، خبر بد: رگ‌های واریسی ناخوشایند هستند – شاید حتی تا حدی که نمی‌خواهید شلوارک یا دامن مورد علاقه‌تان را بپوشید. این وضعیت همچنین می تواند بسیار دردناک باشد. رگ های واریسی همچنین می توانند باعث زخم، زخم های پوستی و لخته شدن خون شوند. 

این به این معنی است که تا زمانی که واریس دارید، در خطر ابتلا به درد و ناراحتی مرتبط با آن هستید. 

اگر در حال حاضر از مشکلات مربوط به واریس رنج می برید، اولین قدم شما با ارائه دهنده مراقبت های اولیه است. 

در ضمن، اگر واریس دارید، این نکات مفید را در مورد چگونگی جلوگیری از بدتر شدن رگ های واریسی ارائه کرده ایم. 

اما ابتدا، بیایید نگاهی به عوامل ایجاد آنها بیندازیم.

 

 

برای واریس چه دکتری باید رفت

 

 

علت واریس پا چیست؟

 

رگ ها خون را به قلب شما می برند. همه آنها یک دریچه یک طرفه دارند – آن را به عنوان یک گُردان در نظر بگیرید – که به جریان خون به قلب شما کمک می کند. حالا تصور کنید اگر آن گردان از حرکت باز بماند، چه اتفاقی می‌افتد. در مورد واریس هم همین اتفاق می افتد. این دریچه یک طرفه آسیب دیده است و این به این معنی است که خون در رگ های شما جمع می شود. نتیجه تورم و ناراحتی است.  

رگ های واریسی طناب مانند هستند و می توانند آبی یا قرمز باشند و حتی می توانند پوست شما را برآمده کنند. به گفته دفتر سلامت زنان، آنها بیشتر در پشت و جلوی ساق پا، داخل ساق پا و روی ران ها دیده می شوند. 

 

چرا باید جوراب واریس استفاده کنیم؟

 

همچنین بخوانید:  آسپرین و سرطان روده بزرگ؛ مصرف آسپرین از سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند؟

جوراب واریس به بهبود جریان خون کمک می کند و الزاما برای افرادی که به این بیماری مبتلا هستند پیشنهاد نمی شود، بلکه برای افرادی که در طی روز مدت زمان بسیای را سر پا می ایستند نیز به شدت توصیه می شود. افرادی که به تازگی عمل جراحی داشته اند و ر بستر بیماری هستند نیز با استفاده از آن می توانند خطر لخته شدن خون در رگ ها را بسیار کاهش دهند. واریس پا در اکثر مواقع با اندکی رعایت اصول مراقبت از جسم کنترل می شود.

 

آیا من در معرض خطر ابتلا به واریس هستم؟

 

سوال همه شما عزیزان این است که “چطور بفهمیم که واریس داریم” اگر یکی از موارد زیر در مورد شما صدق کند،احتمال بیشتری برای ابتلا به واریس دارید:

  • سابقه خانوادگی

ما از شکستن آن برای شما متنفریم، اما اگر مادرتان رگ های واریسی داشته است، احتمال ابتلای شما نیز به آن بیشتر است. به گفته مؤسسه ملی قلب، ریه و خون، نیمی از مبتلایان به واریس دارای سابقه خانوادگی این بیماری هستند. 

  • سن

با بالا رفتن سن، دریچه های رگ های شما ممکن است به خوبی زمانی که شما جوان بودید کار نکنند. این یکی دیگر از عوامل خطر برای واریس است.

  • جنسیت

خانم‌ها متأسفم، اما تغییرات هورمونی که تجربه می‌کنید – همراه با استفاده از قرص‌های ضد بارداری – می‌تواند خطر ابتلا را افزایش دهد. 

  • بارداری

کودک در حال رشد شما فقط به مثانه شما فشار نمی آورد، بلکه به رگ های پای شما نیز فشار وارد می کند. خوشبختانه در این مورد، وریدها معمولاً 3 تا 12 ماه پس از زایمان بهبود می یابند. 

  • اضافه وزن یا چاق بودن

این وزن اضافی فشار بیشتری بر روی رگ های شما وارد می کند که منجر به افزایش خطر می شود. 

  • ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی

ما به شما کارمندان اداری نگاه می کنیم. ماندن در یک وضعیت برای مدت طولانی رگ های شما را مجبور می کند سخت تر کار کنند، که می تواند شما را در معرض خطر قرار دهد. 

  • لخته های خون قبلی

اگر به پاها یا رگ‌های خود ضربه وارد کرده‌اید، ممکن است آن‌ها را ضعیف کند و شانس شما را برای ابتلا به رگ‌های واریسی افزایش دهد. 

 

 

 

برای واریس چه داروی گیاهی خوب است

 

 

برای واریس پا چه داروی گیاهی خوب است؟

 

جالب است بدانید که حتی در بیماری مثل واریس نیز تغذیه در ایجاد بیماری و همچنین روند درمانی و به دست آوردن سلامتی ،تاثیر مستقیم و کلیدی  دارد.

  • روغن های گیاهی همچون جوجوبا، اسطوخودوس، لیمو، بومادران، سیاهدانه و رزمای را امتحان کنید و تاثیر هر کدام را تجربه کنید.
  • غذاهای سرشار از فیبر مانند سیبزیجات، میوه و جوانه دانه ها را حتما مصرف کنید.
  • سرکه سیب به گردش خون کمک می کند؛ آن را روزانه 1 تا 3 قاشق غذاخوی پس از رقیق کردن با آب میل کنید.
  • جعفری، گوتوکولا(گیاهی که در جنوب شرق آسیا بیشتر می روید)، ریحان، روغن هسته انگور، شاه بلوط اسبی و  رازیانه را به صورت جوشانده روزانه مصرف کنید(روغن هسته انگور مستثنی است و جوشیده نمی شود).
همچنین بخوانید:  خستگی آدرنال: چیست و چگونه می توان درستش کرد

 

چگونه از بدتر شدن وریدهای واریس  پا جلوگیری کنیم؟

 

خوشبختانه، چند قدم ساده وجود دارد که می توانید برای افزایش جریان خون در پاهای خود انجام دهید. در نتیجه می توانید از بدتر شدن رگ های واریسی خود جلوگیری کنید. این چیزها را امتحان کنید

 

1. تاثیر ورزش بر واریس پا

 

عضلات پای شما بزرگترین متحدان شما هستند. چرا؟ آنها به رگ های شما کمک می کنند خون را به سمت قلب برانند. این بسیار مفید است زیرا عضلات شما در برابر جاذبه کار می کنند. هر گونه ورزش پا همچنین به جلوگیری از ظهور رگ های واریسی جدید کمک می کند. 

2. اگر اضافه وزن دارید وزن کم کنید

 

اگر اضافه وزن یا چاق هستید، استرس بیشتری به پاهای خود وارد می کنید. کاهش وزن همچنین می تواند از ایجاد رگ های واریسی جدید جلوگیری کند. به جز کمک به درمان واریس، کاهش وزن فواید زیادی دارد. همچنین خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

3. تاثیر ایستادن یا نشستن طولانی مدت بر واریس پا

 

کارکنان اداری امروزی بیشتر در معرض خطر ابتلا به واریس پا یا بدتر شدن آن هستند. به یاد داشته باشید که حداقل هر نیم ساعت یک بار استراحت کنید و بایستید و برای مدت کوتاهی راه بروید، حتی اگر فقط به اتاق استراحت و بازگشت باشد. این امر ماهیچه های پا را مجبور می کند تا خون را بیشتر از زمانی که در حالت نشسته هستید به سمت قلب حرکت دهند. اگر شغل شما مستلزم این است که برای مدت طولانی بایستید، سعی کنید استراحتی مشابه برای مدتی نشستن در نظر بگیرید.

4. لباس های تنگ عامل واریس پا

 

این می تواند فشار بیشتری بر روی پاهای شما وارد کند که می تواند رگ های واریسی را بدتر کند.

 

5. حتما پاهایتان را بالا بگذارید

 

در صورت امکان، پاهای خود را روی صندلی قرار دهید تا خون بتواند به سمت قلب شما برگردد. اگر شغلی دارید که باید برای مدت طولانی بایستید یا بنشینید، این امر به ویژه مهم است.

6. جوراب شلواری ساپورت بپوشید 

 

این همچنین یک اقدام پیشگیرانه خوب برای کمک به جلوگیری از تشکیل رگ های واریسی است. اینها به اندازه جوراب های فشاری فشار وارد نمی کنند، اما برای بسیاری، این تنها چیزی است که نیاز دارند.

7. روی شلنگ فشاری سرمایه گذاری کنید

 

شما می توانید این ها را بدون نسخه خریداری کنید یا می توانید از پزشک خود برای یک شلنگ فشاری با نسخه بخواهید. فشار روی مچ پا و ساق پا به برگشت خون به سمت قلب کمک می کند و طبیعتا به بهبود واریس پا کمک خواهد کرد.

 

 

درمان واریس پا خانگی

 

 

 

انواع روش های درمان واریس پا

 

به گفته موسسه ملی قلب، ریه و خون، برخی از رایج ترین درمان های واریس عبارتند از:

  • اسکلروتراپی

این درمان رایج برای وریدهای واریسی کوچکتر بهترین است. پزشک یک ماده شیمیایی تزریق می کند که باعث بسته شدن ورید می شود. در نتیجه، واریس پا در عرض چند هفته محو می شود. 

  • سیستم بسته شدن

اگر ورید واریسی شما درست زیر سطح است، این ممکن است بهترین درمان برای شما باشد. یک ماده چسبنده برمی داریم و داخل رگ می کنیم تا بسته شود. سپس جریان خون به حالت عادی باز می گردد.

درمان واریس پا در بسیاری از مواقع با روش های سنتی و اصلاح نحوه استادن و ساعات سرپا بودن و چگونگی کاهش فشار بر روی پاها امکان پذیر است. پس حتما در مورد روش های اصلاحی نیز بسیار جستجو کنید.

شما چه تجاربی از درمان خانگی واریس پا دارید؟

 

 

 

conwaymedicalcenter.com

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا