سلامتی

تفاوت کرونا و سرماخوردگی چیست و چگونه می‌توان از آن جان سالم به در برد؟

آبریزش بینی و احتقان سینوس‌ها در مبتلایان به ویروس کرونا رایج نیست.

بسیاری از علائم ویروس کرونا چینی شبیه به کرونا انگلیسی است با این تفاوت که این علائم در کرونای جدید بسیار شدیدتر و میزان واگیری این ویروس بیشتر است. از شایع‌ترین علائم کرونا انگلیسی عبارتند از:

مجله ماورای سلامت را تا انتهای این خواندنی جذاب و مفید همراهی کنید.

با اینکه زمانی که سرما خورده‌اید احساس ناخوشایند دارید، اما علائم سرماخوردگی شدید نیستند. مبتلایان به سرماخوردگی می‌توانند همه و یا بعضی از علائم زیر را داشته باشند.

آنفلوانزا نوعی عفونت تنفسی رایج است که به خاطر تاثیرگذاری نوعی ویروس بر بینی، گلو و ریه به وجود می‌آید و حدود ۵ تا ۷ روز درمان آن طول می‌کشد. برخی از علائم آنفلوانزا عبارتند از:

به عنوان پدر و مادر به صورت طبیعی وقتی کودکتان مریض می‌شود، نگرانی به سراغتان می‌آید؛ شاید درست ندانید که کودک به آنفلوانزا مبتلا شده یا خیر. فصل آنفلوانزا با آمدن پاییز شروع می شود و تا اوایل بهار ادامه دارد. با توجه به گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، کودکان زیر دو سال بیشتر در خطر ابتلا به آنفلوانزا هستند. دانستن نشانه‌های این بیماری کمکتان می‌کند هرچه سریع‌تر درمانی که کودک به آن نیاز دارد را مهیا کنید. برخی از نشانه‌های آنفلوانزا در کودکان نوپا به شرح زیر است:

فهرست

۱- تب ناگهانی، خستگی و درد

آنفلوانزا معمولا همراه با تب شدید و درد ناگهانی خود را نشان می‌دهد. یک روز فرزندتان حالش کاملا خوب است و فردای همان روز دمای بدنش بالاست و حال خوشی ندارد. تب می‌تواند تا ۱۰۴ یا ۴۰ درجه سلسیوس بالا برود. با بالا رفتن تب، کودک لرز را نیز تجربه می‌کند و انرژی‌ خود را از دست می‌دهد. سردرد یک علامت شایع است و در دو روز ابتدایی بیماری به اوج می‌رسد.

تفاوت کرونا و سرماخوردگی

 

۲- نشانه‌های تنفسی

تب و درد از همان ابتدا خود را با آنفلوانزا نشان می‌دهد. در ادامه نشانه‌های تنفسی نیز ظهور می‌کنند. علاوه بر آب ریزش یا گرفتگی بینی، گلو درد، سرفه‌های خشک و ناراحتی قفسه سینه نیز ظاهر می‌شود. با اینکه علائم تنفسی می‌تواند نشان از سرماخوردگی نیز باشد، اما این نشانه‌ها در آنفلوانزا شدیدتر است.

 

۳- ناراحتی دستگاه گوارش

وقتی کودک نوپا مبتلا به آنفلوانزا می‌شود، به اندازه همیشه غذا نمی خورد؛ دلیلش هم تقلیل یافتن اشتهایش است. گلو درد و تورم غدد، خوردن را از آنچه هست دشوارتر می‌کند. کودک حتی ممکن است تهوع، استفراغ، و درد شکمی را نیز تجربه کند. این نشانه‌ها باعث می‌شود حساسیت و ضعف کودک افزایش پیدا کند.

مدت زمان و عوارض

نشانه‌های حاد آنفلوانزا از جمله تب معمولا بعد از پنج روز از بین می‌روند. خستگی و سرفه‌ی خشک می‌تواند تا سه هفته ادامه داشته باشد. تا وقتی بیماری کودک موردی شایع مانند آنفلوانزا است در صورت مراقبت جایی برای نگرانی نیست. کودکان مبتلا به شرایط پزشکی مزمن از جمله بیماری‌های قلبی یا ریوی، سرطان یا ضعف سیستم ایمنی در خطر بیشتری هستند.

علائم کرونا در کودکان

علائم کرونا در کودکان تا حدودی با علائم آن در بزرگسالان یکسان است. برخی از شایع‌ترین علائم آن عبارتند از:

  • گیجی و خوا‌ب آلودگی
  • فشار یا درد قفسه سینه
  •  اسهال و استفراغ شدید
  • درد گردن
  •  احساس تنگی نفس
  • از دست دادن هوشیاری
  • درد شدید شکم

مکان‌هایی که ویروس کرونا و آنفلوانزا در کمین شماست

 

۱- فرودگاه و هواپیما

اگر در این فصل از سال می‌خواهید با هواپیما به مسافرت بروید باید بیشتر مواظب باشید. متاسفانه میکروب‌های زیادی در فرودگاه و هواپیما وجود دارد. حتی میکروب‌ها ممکن است از نقاط دیگر دنیا توسط مسافران به شما منتقل شوند! پس اگر قصد مسافرت با هواپیما را دارید ضد‌عفونی کننده را فراموش نکنید. همچنین به یاد داشته باشید که در این دوران کرونایی بهتر است مسافرت‌ها را لغو کنید و در خانه بمانید.تفاوت کرونا و سرماخوردگی

۲- رستوران‌ها

رستوران‌ها از مکان‌های پر رفت و آمد به حساب می‌آیند و تعداد زیادی از آنها به علت آلودگی و رعایت نکردن نکات بهداشتی بسته می‌شوند. مدیران رستوران‌ها و کسانی که به رستوران می‌روند باید خیلی مراقب باشند. علاوه بر آن کسی که برای شما غذا می‌آورد شاید عادت نداشته باشد مرتب دست‌هایش را بشوید. پس سعی کنید همیشه ضدعفونی‌کننده به دنبال داشته باشید و البته به رستوران‌هایی مراجعه کنید که از سطح کیفیت بهداشتشان مطمئن هستید. البته با وجود ویروس کرونا بهتر است مدتی از خوردن غذای آماده صرف‌نظر کنید.

 

۳- ادارات

بسیاری از شما بیشتر روز خود را در اداره‌ می‌گذرانید، پس جای تعجب نیست که این مکان را هم در لیست مکان‌های پر خطر قرار دهیم، مگر اینکه اداره‌ای کاملا ایزوله داشته باشید! وسایل کار مانند صفحه کلید‌ها و گوشی‌های همراه که ممکن است زیاد در دسترس باشند، در هر چند سانتیمتر خود ۷۵۰۰ باکتری دارند. جالب است بدانید این مقدار در صندلی توالت فرنگی ۵۴۰۰ باکتری می‌باشد!

 

۴- مراکز خرید

اگر برای خرید، بیرون می‌روید غیر ممکن است که به مراکز بزرگ خرید سر نزنید و البته گاهی نیز باید به سراغ دستگاه‌های ATM بروید. تحقیقات نشان داده که استفاده از این دستگاه‌ها به اندازه توالت‌های عمومی می‌تواند باعث انتقال بیماری شود. متاسفانه دیگر وسایل عمومی که در یک مرکز خرید وجود دارد، چنین خطری را در خود دارند پس حتما احتیاط کنید. منظور از احتیاط وسواسی بودن نیست، فقط بعد از استفاده دست خود را به طرف صورت نیاورید و ابتدا آن را با ضد‌عفونی کننده تمیز کنید.

 

۵- مطب پزشک

معمولا برای اینکه مریض‌تر نشویم، مجبوریم به مطب‌ برویم. دیگران نیز همین فکر را دارند پس همگی دست به دست هم میکروب‌ها و ویروس‌هایمان را به مطب برده و با هم به اشتراک می گذاریم! یک فرد بالغ در هر دقیقه تقریبا ۳۰ نقطه را با دست لمس می‌کند، حالا خودتان حساب کنید در مطب یک دکتر چه خبر است. مجلات، صندلی‌ها، خودکار‌ها و هر چه فکرش را بکنید ممکن است آلوده باشند. با این حال با رعایت نکات احتیاطی برای معاینه باید به مطب یا درمانگاه مراجعه کرد.

همچنین بخوانید:  اختلال تغذیه؛ درمان اختلال خوردن با چند راه حل کلیدی

 

۶- مهد‌کودک یا مدرسه

اگر فرزند دارید حتما متوجه شده‌اید که با شروع مهد کودک یا مدرسه احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا نیز بیشتر از گذشته شده است. حتی وقتی فرزند خود را به پارک می‌برید باید مواظب باشید چون سطوح آنجا نیز توسط افراد زیادی لمس شده است. از همان ابتدا آموزش استفاده از ضدعفونی کننده و شستن مرتب دست‌ها را به کودک خود بیاموزید.تفاوت کرونا و سرماخوردگی

۷- خانه

همان باکتری‌هایی که بیرون از خانه مجبور بودید از خود دورشان کنید ممکن است در خانه خودتان هم پنهان شده باشند. معمولا سطوح مختلف را با ضد عفونی کننده تمیز می‌کنید، اما آیا از درپوش مسواک استفاده می‌کنید؟ اگر چنین کاری نمی کنید باید بگوییم مسواکی که به دهان می برید به غیر از خمیر دندان حاوی باکتری‌های زیادی است. اگر در خانه فرش دارید بهتر است بدانید در هر ۲٫۵ سانتی متر آن ۲۰۰٫۰۰۰ باکتری خوابیده است، حتی اگر مرتب از جاروبرقی استفاده کنید. پس اگر با وجود مراقبت در خارج از خانه، مریض شدید نباید تعجب کنید.

 

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا پیشگیری کنیم؟

با توجه به آمار مراکز پیشگیری و درمان بیماری‌ها، یک فرد بالغ هر سال باید انتظار ۲ تا ۳ مرتبه سرماخوردگی را داشته باشد. واکسن سالانه آنفلوانزا را نادیده بگیرید تا بیش از این مریضی را تجربه نکنید. در کنار خوب شستن دست‌ها (با صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه) کارهای زیادی هست که می‌توانید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و آنفلوانزا انجام دهید. اگر هم بیمار شدید ترفندهایی وجود دارد که می‌توانید با انجام آنها مدت زمان ابتلا را کوتاه‌تر کنید. در ادامه راه‌هایی برای پیشگیری از کرونا، سرماخوردگی و آنفلوانزا را بررسی خواهیم کرد.

 

۱- یک پنجره را کمی باز کنید

ماندن در یک اتاق گرفته با کسی که مقداری مریض است احتمال سرماخوردنتان را بسیار بالا می‌برد. در چنین مواقعی کمی پنجره را باز کنید تا هوا در اتاق جریان پیدا کند. با این کار احتمال بیمار شدن را کاهش می‌دهید.

 

۲- از کسانی که سرفه می‌کنند، دوری کنید

مطمئنا دوست ندارید بی‌ادب به حساب بیایید، اما خارج شدن از محدوده خطر بسیار ضروری است. میکروب‌ها با ذرات سرفه می‌توانند تا ۶ متر پرواز کنند. اگر شخصی در کنار شما شروع به سرفه و عطسه کرد از او عذر خواهی کنید و محل نشستن‌تان را تغییر دهید. تنها چیزی که لازم است بگویید این است که “ببخشید من همیشه خیلی زود سرما می‌خورم.”

 

۳- دهان خود را لمس نکنید

دست در طول روز با خیلی از سطوح تماس دارد؛ پس تا جای ممکن صورت خود را (به خصوص لب‌ها) لمس نکنید. هر فرد در طول یک ساعت بیش از سه بار صورت و لب‌های خود را لمس می‌کند.

 

۴- خواب مرتب داشته باشید

شب‌ها طولانی‌تر شده پس از این مزیت استفاده کنید و بیشتر بخوابید. تحقیقات نشان داده افرادی که کمتر از ۷ ساعت می‌خوابند سه برابر کسانی که حداقل ۸ ساعت می‌خوابند، در خطر مریض شدن قرار دارند.تفاوت کرونا و سرماخوردگی

۵- بینی خود را شست و شو دهید

در طول فصل سرما این کار را به روتین شبانه خود اضافه کنید. بینی خود را با آب گرم و نمک یا محلول سالین شست و شو دهید. این کار کمک می‌کند ذرات ویروسی که در طول روز آنها را نفس کشیده‌اید، قبل از نفوذ به سیستم بدن بیرون بیایند.

 

۶- قرص روی یا زینک مصرف کنید

همین که حس کردید در حال مریض شدن هستید از قرص‌ روی استفاده کنید. مطالعات نشان داده استفاده از آن در ۲۴ ساعت اولیه مشاهده علائم آنفلوانزا باعث می‌‌شود طول سرماخوردگی بسیار کم شود. محققان توصیه می‌کنند روزانه ۷۵ میلی‌گرم از این ماده را مصرف کنید. غذاهای حاوی زینک نیز مفید است (بادام هندی، نخود، بادام). زینک نه تنها باعث بالا رفتن قدرت ایمنی بدن می‌شود، بلکه زخم‌ها را زودتر ترمیم و از التهاب غیر قابل کنترل پیش‌گیری می‌کند.

 

۷- به قفسه سینه خود ضربه بزنید

یک نقطه طب فشاری درست در استخوان وسط سینه قرار دارد، در سطح سوین دنده، هرچند ساعت وارد آوردن چند ضربه به این نقطه باعث می‌شود غده تیموس سلول‌های T بیشتری برای مبارزه با پاتوژن‌ها تولید کند.

 

۸- از پروبیوتیک کمک بگیرید

در یک مطالعه محققان دو گروه از دانشجویانی که سرما خورده بودند را مورد آزمایش قرار دادند. گروهی که پروبیوتیک و رامنوز لاکتوباسیلوس استفاده می‌کردند، دو روز زودتر از گروهی که این موارد را مصرف نمی‌کردند بهبودی خود را به دست آوردند.

 

۹- دستگاه بخور را روشن کنید

هوای خشک داخل خانه باعث می‌شود گلو درد و سرفه‌های دردناک بدتر شوند. دستگاه بخور هوایی که تنفس می‌کنید را مرطوب می‌کند و باعث می‌شود تحمل این نشانه‌ها آسان‌تر شود.

 

۱۰- از روغن‌های مفید کمک بگیرید

دفعات مختلف در روز چند قطره روغن آویشن یا اکالیپتوس به آب جوش اضافه کنید، سپس بخار حاصل از آب جوش را تنفس کنید. بوی شبیه به منتول این بخور کمک می‌کند بینی شما باز شود. علاوه بر این ذرات ضدمیکروبی که در بخار این روغن‌ها وجود دارد، غشاء مخاطی که دیواره بینی را پوشانده تمیز می کند.

 

۱۱- ورزش سنگین نکنید

وقتی مریض هستید مقداری ورزش سبک هوازی می‌تواند گردش خون را تقویت کند. اما اگر با یک سرماخوردگی یا آنفلوانزای سخت درگیر هستید، انجام ورزش سنگین کار عاقلانه‌ای نیست. بدنتان برای مبارزه با بیماری به انرژی نیاز دارد، پس آن را ذخیره کنید.تفاوت کرونا و سرماخوردگی

۱۲- آب نمک گرم قرقره کنید

نمک به از بین رفتن پاتوژن‌ها کمک می‌کند. همچنین تر کردن گلو با آب نمک التهاب را کاهش می‌دهد و باعث بیرون ریخته شدن میکروب‌ها می‌شود.

۱۳- با زاویه ۴۵ درجه بخوابید

وقتی به پشت دراز می‌کشید، مخاط در حفره‌های سینوس جمع شده و باعث عفونت دوم و سینوزیت مزمن می‌شود. به جای دراز کشیدن، در حالت ۴۵ درجه استراحت کنید. این کار کمک می‌کند جریان خون از سرتان دور شود و التهاب سینوس و بینی کاهش پیدا کند.

 

 

برای مقابله با آنفلوانزا چه غذاهایی بخوریم؟

برنامه غذایی ضعیف باعث می‌شود مواد مغذی کافی برای جنگجویان بدن‌تان نداشته باشید. باز هم رژیم غذایی سالم است که به نجات‌تان می‌آید. می‌خواهیم غذاهایی را به شما معرفی کنیم که می‌توانند در مقابله با آنفلوانزا بیشترین کمک را به شما کنند.

 

۱- ماست

همان موارد و غذاهایی که به گوارش بهتر کمک می‌کنند، می‌توانند سرماخوردگی و آنفلوانزا را نیز دور نگه دارند. دانشمندان متوجه شدند کسانی که پروبیوتیک را به صورت مکمل یا ترکیب در غذا (برای مثال ماست و کفیر) مصرف می‌کنند، ۱۲ درصد کمتر در خطر عفونت‌های تنفسی فوقانی قرار می‌گیرند.

 

۲- سوپ مرغ

سوپ مرغ یک غذای ساده است که چند کار را با هم انجام می‌دهد:

  • بخار آن به باز شدن مسیر گرفته بینی کمک می‌کند.
  • آب مرغ نمکی به تسکین گلو درد کمک می‌کند.
  • باعث کند شدن حرکت عفونت‌ها می‌شود.
همچنین بخوانید:  علت و درمان کمر درد؛ علت کمر درد در زنان چیست؟

 

۳- قارچ

تحقیقات جدید نشان داده قارچ‌ها تقویت کننده‌ سیستم ایمنی هستند. افرادی که در طول یک ماه مصرف قارچ خود را بالا برده‌اند کمتر دچار بیماری و التهاب شده‌اند.تفاوت کرونا و سرماخوردگی

۴- مایعات

مایعات کمک می‌کنند مخاطی که بدن‌تان هنگام مریضی می‌سازد بیرون بیاید. هنگامی که این مخاط پر از میکروب نازک شود پاکسازی بدنتان نیز ساده‌تر می‌شود. سعی کنید در طول روز ۲ لیتر آب یا مایعات دیگر مصرف کنید.

۵- عسل

عسل تاثیر ضدمیکروبی دارد و مصرف آن باعث تسکین گلودرد نیز می‌شود.

 

۶- ادویه‌های تند

فلفل‌ و دیگر ادویه‌های تند به تمیز شدن سینوس‌ها کمک می‌کند. باعث خارج شدن آب از بینی و چشم‌ها می‌شود و می‌تواند موقتا گرفتگی را التیام ببخشد. اسپری‌های بینی که با مواد شیمیایی به نام کپسایسین ساخته می‌شوند نیز برای برطرف کردن گرفتگی بینی مورد استفاده قرار می‌گیرند، این ماده هم از فلفل‌های تند گرفته می‌شود.

 

۷- هویج

هویج سرشار از بتا کاروتن و ویتامین A است که نقص سیستم ایمنی را تعمیر کند. ویتامین A با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و از آسیب سلول‌ها پیشگیری می‌کند.

 

۸- کفیر

کفیر، سوپر غذایی سرشار از پروبیوتیک است. پروبیوتیک می‌تواند علائم و مدت زمان بهبودی را کاهش و قدرت سیستم ایمنی را افزایش دهد. به علاوه پروبیوتیک‌ها هضم کننده‌های ضروری و مناسب هستند.

 

۹- تخم مرغ

یک وعده املت به عنوان صبحانه می‌تواند به بدنتان سلنیم برساند که باعث تقویت سیستم ایمنی و عملکرد تیروئید می‌شود. تخم مرغ همچنین سرشار از پروتئین و آمینواسید است. پروتئین با افزایش سلول‌های T به بهبود سیستم ایمنی کمک می‌کند؛ در نتیجه بدن بهتر در برابر آنفلوانزا و سرماخوردگی مقاومت می‌کند.تفاوت کرونا و سرماخوردگی چیست و چگونه می‌توان از آن جان سالم به در برد؟

۱۰- جوانه گندم

جوانه گندم سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین E، سلنیوم و منیزیم است. این غذا همچنین یکی از منابع گیاهی اصلی زینک به حساب می‌آید. جوانه گندم را با اسموتی یا مواد کیک ترکیب و نوش جان کنید.

 

۱۱- کیوی

کیوی سرشار از کاروتنوئید، پلیفنول و ویتامین C است. ویتامین C  از عوامل اصلی یکپارچگی سلولی می‌باشد و از آنها در طول التهاب محافظت می‌کند. ویتامین C روی مدت زمان بیماری نیز تاثیر دارد. فلفل دلمه‌ای، توت فرنگی و مرکبات از منابع ویتامین C  هستند.

 

۱۲- بادام

بادام به محافظت سلول‌ها در برابر آسیب کمک می‌کند. مواد شیمیایی طبیعی موجود در پوست بادام واکنش سیستم ایمنی به عفونت را تقویت می‌کند. بادام حاوی فیبر، فولیک اسید، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، ریبوفلاوین و ویتامین E است.

 

۱۳- تخم کدو

تخم کدو سرشار از زینک است. زینک برای از بین بردن سرما خوردگی و آنفلوانزا ضروری می‌باشد. زینک همچنین برای عملکرد سلول‌های T مهم است.

 

۱۴- سیر

سیر قابلیت مقابله با عفونت‌ها را دارد. ترکیبات آلیسین و سولفور موجود در سیر در برابر عفونت‌های باکتریایی قوی هستند. مصرف روزانه مکمل سیر می‌تواند دوره سرماخوردگی و آنفلوانزا را کوتاه کند.

 

۱۵- زنجبیل

زنجبیل می‌تواند روده را تمیز و از معده محافظت کند. این ماده با التهاب نیز مقابله می‌کند. زنجبیل خاصیت ضد ویروسی دارد و به همین دلیل یکی از جنگجویان با ارزش علیه آنفلوانزا و سرماخوردگی به حساب می‌آید. از دیگر خواص زنجبیل می‌توان به باز کردن راه بینی، بر طرف کردن گرفتگی و حالت تهوع هنگام بیماری اشاره کرد.تفاوت کرونا و سرماخوردگی

۱۶- سالمون

یک وعده سالمون می‌تواند ۴۰ درصد از پروتئین و نیمی از ویتامین D مورد نیاز روزانه را تامین کند. تحقیقات متعدد نشان داده کمبود ویتامین D باعث می‌شود بیشتر در معرض خطر عفونت‌ها قرار بگیریم. سالمون همچنین حاوی اسید چرب‌های ضروری می‌باشد که برای سلامت سیستم ایمنی بدن حیاتی است.

 

۱۷- میخک

میخک‌ با انگل‌ها مقابله و به گوارش غذا کمک می‌کند. ترکیب اصلی که باعث قوی شدن میخک می‌شود و ایمنی بدن را بالا می برد اوژنول است. ماده ای که در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها تاثیر گذار است. در واقع ترکیبات آنتی اکسیدان میخک نسبت به خیلی از ادویه جات، میوه‌ها و سبزیجات بیشتر است.

 

۱۸- چای سبز

یکی از بهترین مبارزان آنفلوانزا و سرما خوردگی چای سبز است. چای سبز علاوه بر آنتی اکسیدان‌های فراوان که در غلات سبوس دار، حبوبات و مغزها نیز یافت می‌شود، خاصیت ضد بیماری دارد و از لثه‌ها نیز محافظت می‌کند.

 

۱۹- ترب کوهی (ریشه خردل)

گرفتگی قفسه سینه و بسته شدن راه بینی را می‌توان با ترب کوهی از بین ببرید. این کار را می‌توان با سس خردل تند نیز انجام داد. استفاده از این سس به جز اینکه طعم غذا را خوشمزه می‌کند، گرفتگی سینوس‌ها، سینه و سر را نیز بهبود می‌بخشد.

 

این خرافات درباره آنفلوانزا را باور نکنید.

با وجود شناخته شدن آنفلوانزا خرافات و شایعات بسیاری در مورد آن وجود دارد. برای مقابله بهتر با این بیماری باید با حقایق و شایعاتی که درباره آن هست آشنا شوید. در ادامه این شایعات را بررسی می‌کنیم.

 

۱- ممکن است بر اثر واکسن آنفلوانزا، مبتلا به آنفلوانزا شوید.

خیر چنین چیزی ممکن نیست. واکسن آنفلوانزا با ویروس‌های مرده ساخته می‌شود و یک ویروس مرده نمی‌تواند شما را بیمار کند. سازمان جهانی غذا و دارو این نوع واکسن که با ویروس فلج شده‌ و زنده آنفلوانزا ساخته می‌شود برای کودکان و افراد بالغ بین سنین ۲ تا ۴۹ سال تایید کرده است.تفاوت کرونا و سرماخوردگی

۲- جوانان سالم لازم نیست نگران آنفلوانزا باشند.

درست است که آنفلوانزا بیشتر کودکان، سالمندان و افرادی که بیماری مزمن دارند را تهدید می‌کند اما باز هم می‌تواند باعث ایجاد علائم شدید در افراد سالم شود. به همین دلیل است که توصیه می‌شود با نزدیک شدن به فصل سرما همه واکسن بزنند.

 

۳- آنفلوانزا شامل علائم گوارشی نیز هست.

به ندرت پیش می‌آید که ناراحتی گوارشی از علائم آنفلوانزا باشد. آنچه آنفلوانزای معده می‌نامند در واقع گروهی از ویروس‌ها هستند که در درجه اول باعث اسهال و استفراغ می‌شوند. این ویروس‌ها آنفلوانزا نیستند. البته به این معنا نیست که آنفلوانزا نمی‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. برخی افراد مبتلا، حالت تهوع و حتی استفراغ را نیز تجربه کرده‌اند. اما اینکه بدون هیچگونه سرنخ از آنفلوانزا این علائم را به آن ربط دهیم تشخیصی اشتباه است.

 

۴- خانم‌های باردار نمی‌توانند واکسن آنفلوانزا استفاده کنند.

تمام زنان باردار باید در اسرع وقت از واکسن استفاده کنند. واکسن آنفلوانزا برای خانم‌های باردار بی‌خطر است و استفاده از  آن می‌تواند از کودک در چند ماه ابتدای تولد محافظت کند. یعنی زمانی که کودک آنقدر رشد نکرده که خود بتواند از این واکسن استفاده کند. (کودکان بالای ۶ ماه واجد شرایط استفاده از واکسن هستند).

 

۵- با شستن زیاد دست‌ها می‌توان جلوی آنفلوانزا را گرفت.

همه ما باید دست‌های خود را مرتب بشوییم اما این کار برای جلوگیری از آنفلوانزا کافی نیست. آنفلوانزا از راه هوا و قطرات بزاق فردی که مبتلا است پخش می‌شود. قطرات می‌تواند روی بینی، دهان و چشم بنشیند. همچنین با دست زدن به سطوح آلوده (ویروس آنفلوانزا تا ۸ ساعت می‌تواند روی سطوح آلوده زندگی کند) و سپس لمس صورت ممکن است مبتلا شوید.

 

۶- اگر دچار آنفلوانزا شدید، دیگر واکسن کارساز نیست.

واکسن آنفلوانزا مانند واکسن سرخک یا فلج اطفال نیست که شما را ۱۰۰% محافظت کند. معمولا واکسن آنفلوانزا ۶۰ تا ۹۰ درصد تاثیر گذار است. دلیل این تفاوت،‌ وجود انواع مختلف آنفلوانزاست که هر سال کار را برای تشخیص نوع قالب سخت می‌کند. اگر بعد از واکسن دچار آنفلوانزا شدید به این معناست که نوع آنفلوانزای شما با واکسنی که زدید متفاوت بوده.

 

۷- آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند جلوی آنفلوانزا را بگیرند.

آنتی بیوتیک هیچ تاثیری روی ویروس ندارد. تامی فلو (Tamiflu) بهترین داروی شناخته شده است. این دارو در عرض یک یا دو روز بیماری را از بین می‌برد. البته به شرطی که طی ۴۸ ساعت از اولین نشانه‌های آنفلوانزا مصرف شده باشد. وقتی آنفلوانزا می‌گیرید بدون تردید بسیار ضعیف می‌شوید. پیشگیری با واکسن آنفلوانزا بهترین کار است. دیگر دارو‌هایی که می‌توان توصیه کرد، ایبوپروفن و استامینوفن هستند.

 

۸- فلج بل از عوارض جانبی واکسن آنفلوانزا است.

فلج بل شرایطی است که باعث فلج یا ضعف یک طرف صورت می‌شود. این حالت معمولا موقتی است و بعد از چند هفته از بین می‌رود. فلج بل معمولا توسط یک عفونت ویروسی ایجاد می‌شود. چند دهه پیش چند مورد فلج بل پس از تزریق واکسن آنفلوانزا گزارش شد اما هنوز هیچ ارتباطی بین این دو کشف نشده است. پزشکان همگی معتقدند که این دو هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند.

 

۹- واکسن‌های آنفلوانزا باعث آلزایمر می‌شوند.

واکسن آنفلوانزا باعث هیچگونه بیماری یا اختلال نمی‌شود و این شامل آلزایمر نیز هست. آلزایمر نوعی زوال عقل است که منجر به از دست دادن حافظه و دیگر تغییرات شناختی می‌شود. گسترش آلزایمر در بعضی افراد به صورت کامل مشخص نشده و این موضوع در را به روی حدس و گمان‌ها باز می‌کند. به نظر می‌رسد شایعه‌ی ربط آلزایمر به آنفلوانزا نیز از همین‌جا شروع شده.

تفاوت کرونا و سرماخوردگی

منبع : kermany.com
Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا