طب سنتی

مارچوبه منبع غنی ویتامین B9

آشنایی با خواص مارچوبه    

مارچوبه با نام علمی Asparagus officinalis شناخته میشود و از خانواده Lily میباشد.
مارچوبه انواع مختلفی دارد و با رنگ های سبز، سفید و بنفش به چشم میخورد. مارچوبه در کنار انواع غذا ها از جمله استیک، پاستا ، سیب زمینی و … سرو میشود.
این سبزی محبوب سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها بوده و کالری خیلی کمی دارد.

امروز در این مقاله از ماورای سلامت نکات خیلی مفید و عملی و کاربردی را برای شما در نظر گرفته ایم.

 

مارچوبه منبع غنی ویتامین B9

 

دلایل علمی برای استفاده از مارچوبه

کم کالری و سرشار از مواد مغذی

نیمی از یک فنجان مارچوبه پخته شده حاوی :

 

ویتامین و مواد مغذی

مقدار

کالری

20

پروتئین

2.2 گرم

چربی

0.2 گرم

فیبر

1.8 گرم

ویتامین C

12% از نیاز روزانه

ویتامین A

18% از نیاز روزانه

ویتامین k

57% از نیاز روزانه

فولات (ویتامین B9)

34% از نیاز روزانه

پتاسیم

6% از نیاز روزانه

فسفر

5% از نیاز روزانه

ویتامین E

7% از نیاز روزانه

 

 

مارچوبه همچنین مقادیر کمی از ریز مغذی های دیگر از جمله آهن ، روی و ریبوفلاوین را در خود جای داده است.
مارچوبه منبع غنی از ویتامین K میباشد که برای سلامت استخوان ها ضروری است.
با توجه به مقادیر گفته شده مارچوبه دارای مقادیر بالایی فولیک اسید نیز میباشد که در زنان باردار برای داشتن دوران بارداری سالم و رشد سلولی و تشکیل DNA جنین بسیار حیاتی است.

همچنین بخوانید:  سرطان روده بزرگ؛ هر آنچه درباره آن باید بدانید

 

مارچوبه منبع غنی ویتامین B9

سرشار از آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که از سلول های بدن در برابر آسیب های رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت میکنند. 
استرس اکسیداتیو به پیری، التهاب مزمن و بیماری های زیادی از جمله سرطان منجر خواهد شد.
ترکیبات آنتی اکسیدانی مارچوبه شامل ویتامین C، ویتامین E، گلوتاتیون، فلاونوئید ها و پلی فنول های مختلف میباشد که موجب کاهش فشارخون، کاهش التهاب، جلوگیری از ویروس و انواع سرطان خواهند شد.
مارچوبه بنفش نیز دارای رنگدانه های قدرتمندی بنام آنتوسیانین است که به آن رنگ بنفش میبخشد و اثرات آنتی اکسیدانی در بدن دارد.

به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند

مارچوبه سرشار از فیبر های محلول است که به بهبود عملکرد هضم و حرکات منظم روده کمک میکند. این فیبر های محلول همچنین باکتری های مفید در روده مانند Bifidobacteria و Lactobacillus را نیز تغذیه میکنند.
این باکتری های مفید در تقویت سیستم ایمنی بدن و تولید مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B12 و K2 نقش دارند.
با جای دادن مارچوبه در رژیم غذایی خود، نیاز روزانه بدن به فیبر برای سلامت دستگاه گوارش تامین خواهد شد.

مارچوبه در دوران بارداری

مارچوبه منبع غنی از فولات یا همان ویتامین B9 میباشد و تنها نیمی از هر فنجان مارچوبه 35 درصد از نیاز روزانه زنان باردار را نسبت به فولات تامین خواهد کرد. 
فولات در واقع یک ماده مغذی است که به تولید گلوبول های قرمز و DNA برای رشد و سلامت بدن جنین کمک خواهد کرد.
فولات از بوجود آمدن نقص مادر زادی بنام اسپینا بیفیدا که موجب نقص لوله عصبی و اختلال در رشد استخوان های ستون فقرات میشود جلوگیری میکند.
دریافت فولات از منابعی مانند مارچوبه، سبزیجاتی که برگ سبز دارند و انواع میوه ها امکان پذیر است.

مارچوبه به کاهش فشارخون کمک میکند

تقریبا 1.5 میلیارد نفر در جهان تحت تاثیر فشارخون بالا که یکی از عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی و عروقی میباشد، قرار میگیرند. 
طبق تحقیقات انجام شده مصرف پتاسیم در کنار کاهش مصرف نمک، راهی موثر برای کاهش فشارخون بالا میباشد.
پتاسیم با شل کردن دیواره رگ های خونی و دفع نمک اضافی از طریق ادرار موجب کاهش فشار خون خواهد شد.
مارچوبه منبع مناسبی برای تامین پتاسیم میباشد و هر نصف لیوان مارچوبه حدود 6 درصد از نیاز روزانه فرد به پتاسیم را برطرف میکند.

همچنین بخوانید:  ضد آفتاب طبیعی و شیمیایی؛ خواص و مضرات

 

مارچوبه منبع غنی ویتامین B9

مارچوبه و کمک به لاغری و کاهش وزن

مارچوبه کالری بسیار کمی داشته و حدود 94 درصد آب دارد. تحقیقات نشان داده است که غذا های کم کالری ای که آب زیادی دارند به کاهش وزن کمک میکنند.
از طرفی مارچوبه فیبر بالایی دارد و از یبوست جلوگیری میکند.

مارچوبه و جلوگیری از افسردگی

ویتامین B9 موجود در مارچوبه یا همان فولیک اسید، با کنترل تولید هموسیستئین (این ماده از رسیدن مواد مغذی به مغز جلوگیری میکند.) از آسیب احتمالی به مغز که منجر به افسردگی، آلزایمر و .. میشود جلوگیری خواهد کرد.

مارچوبه در طب سنتی

در طب سنتی از مارچوبه برای درمان و تقویت قوای جنسی و همچنین سلامت دستگاه گوارش استفاده میشود.

طبیعت مارچوبه 

مارچوبه طبیعتی گرم و خشک دارد و اغلب در مناطق شمال و شمال شرقی ایران پرورش داده میشود. 

نکات طبخ و نحوه مصرف مارچوبه

مارچوبه را به مدت 5 دقیقه بطور کامل بخارپز کنید و به آن سیر خرد شده و روغن زیتون اضافه کنید.
مارچوبه خرد شده را به املت، سالاد و .. اضافه کنید.
برای طبخ مارچوبه در فر آن را درون سینی فر قرار داده و به آن آب لیمو تازه، روغن زیتون و چاشنی های دلخواه را اضافه کنید و آن را به مدت 20 دقیقه در دمای 200 درجه سانتی گراد قرار دهید.
مارچوبه را به روش های مختلف دیگر از جمله جوشاندن، کباب کردن و .. میتوان طبخ کرد و به آسانی این ماده مغذی را در بشقاب وعده های غذایی قرار داد.

خرید مارچوبه 

هنگام خرید مارچوبه، به تازه بودن و داشتن ساقه های محکم آن توجه کنید. 

مضرات مارچوبه 

ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کند و با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد.

 

منبع : marhamteb.com
حتما بخوانید : خواص روغن پالم
Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا