رفع سلولیت ران + دلایل ایجاد و بهترین روش درمان سلولیت پشت پا
رفع سلولیت ران دغدغه کسانی است که نمیتوانند به راحتی لباس دلخواه خود را در مهمانیها و یا باشگاه ورزشی بپوشند و از ظاهر بدن خود به دلیل سلولیت ناراضی هستند. سلولیت گودیها یا سایر تغییرات بافتی در پوست است که وقتی سلولهای چربی از لایه دوم پوست به نام درم عبور می کنند، ایجاد می شود. سلولیت اغلب روی باسن، رانها و شکم تاثیر میگذارد.
بیش از ۸۵ درصد از زنان بالای ۲۱ سال سلولیت دارند اما مردان به ندرت به آن مبتلا میشوند. سلولیت با افزایش سن شایعتر میشود. اصطلاح پزشکی آن لیپودیستروفی ژینوئید است.
روشهای تهاجمی، تکنیکهای غیرتهاجمی، محصولات خاص و تغییرات سبک زندگی، ظاهر سلولیت را کاهش میدهند. با این حال، اثرات روشها و ابزارها احتمالا موقتی است. نتایج بین چند روز تا ۲ سال دوام دارند. به همین دلیل برای رفع سلولیت پشت پا باید بر سبک زندگی سالم تداوم داشته باشید.
این مقاله راهحلها، ورزشها و روشهای دیگری را توضیح میدهد که به رفع سلولیت پشت ران کمک میکنند.
امروز در این مقاله از ماورای سلامت نکات خیلی مفید و عملی و کاربردی برای شما در نظر گرفته ایم.
روشهای درمان رفع سلولیت ران
یکی از روشهایی که در سایتهای مختلف تبلیغ میکنند، استفاده از کرمهای ضد سلولیت است. باید بگوییم این روش اثر چندانی در کاهش سلولیت ندارد به ویژه سلولیتهای عمیق و سفت و تنها یک درمان سطحی و بسیار کوتاه مدت است. همچنین پوست شما را به مواد شیمیایی وابسته میکند. بنابراین باید از روشهای اصولی و واقعا کارآمد بهره ببرید. مانند تقویت عضلات بدن با ورزش و تغذیه سالم. در این بخش به طور مفصل به معرفی روشهای مناسب جهت رفع سلولیت پشت پا میپردازیم:
رفع سلولیت ران با ورزش
در حال حاضرکارشناسان پیشنهاد میکنند که مؤثرترین راه برای خلاص شدن از سلولیت ورزش کردن و تمرکز بر روی بخشهایی از بدن مانند باسن و پاها است. برخی از پزشکان و مربیان ورزش نمیدانند که دقیقا چه ورزشی به طور مؤثر میتواند سلولیت را از بین ببرد و این دلیلی میشود که زنان فقط به باشگاه بروند و ورزشهای مختلفی را انجام دهند که خیلی به آنها کمک نخواهد کرد. در واقع حتی برخی از حرکات میتواند باعث صدمه زدن به آنها شود.
پس ورزش مناسب چیست؟ به طور کلی ورزشهایی مانند اسکوات، پرش اسکواتی، استپ آپ، گلوت و ضربات پا، عضلات این ناحیه را استحکام میبخشند و سلولیت آن را کمتر میکنند. در ادامه با حرکات ورزشی جهت رفع سلولیت ران آشنا میشوید:
درمان سلولیت ران با دوچرخه ثابت
هر ورزشی که به تقویت عضلات و گردش خون بهتر در پاها و رانها کمک کند برای رفع سلولیت رانها مفید است. ۲ تا ۳ بار در هفته از دوچرخه ثابت استفاده کنید. ( هر بار ۳۰ تا ۴۵ دقیقه)
درمان سلولیت پشت ران با پیادهروی
روزانه ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیادهروی به تقویت عضلات و کاهش سلولیت رانها کمک خواهد کرد. البته اگر زانودرد یا مشکل حرکتی دیگری دارید قبل از آن با پزشک مشورت کنید.
درمان سلولیت پشت پا با یوگا
به لطف فعالیت کم و نشستن زیاد، چربیها در نقاط ضعیف، خود را به پوست میرسانند و شکل بدی را ایجاد میکنند که به آن سلولیت میگویند. اما بازسازی حجم عضله در نقاطی که این مشکل را دارند و سوزاندن چربی اضافه کمک میکند پوست این نقاط صاف شود.
با انجام حرکات زیر ۳ بار در هفته، به مدت ۲۰ دقیقه و انجام ۳۰ دقیقه ورزش هوازی، ۴ بار در هفته، در عرض ۶ هفته شاهد صاف شدن مناطقی که سلولیت در آن شکل گرفته، خواهید بود:
۱- خم شدن رو به جلو در حالت ایستاده
بایستید و پاها را به عرض باسن باز کنید. از قسمت باسن، خود را به آرامی رو به جلو و به طرف زانوها خم کنید، همین طور که سر را به طرف زمین میبرید سینهی خود را روی بالای ران قرار دهید. عضلات چهار سر ران را درگیر کنید و به آرامی پاها را صاف کنید. مطمئن شوید زانوها خم نمیشوند و باسن درست در مرکز پاها قرار دارد. این حالت را به مدت ۵ تا ۸ نفس عمیق آهسته نگه دارید.
۲- حالت صندلی
بایستید پاها را بهم بچسبانید، دو انگشت بزرگ بهم بچسبند و مچ پاها کمی از هم فاصله داشته باشند. زانوها را خم کنید و به حالت نشستن بروید ( همانطور که روی صندلی مینشینید ) و سینه را به طرف بالا بکشید.
در همان زمان دستها را به طرف بالا ببرید ( مانند عکس ) و انگشتان دست را بکشید. شانهها راحت باشند، عضلات شکم را به طرف داخل بکشید. تا آن جایی که میتوانید به طرف پایین بروید ( به حالت نشستن ). هدفتان این باشد که پاها به حالت ۹۰ درجه در بیایند. حتی یک زاویه کوچک هم خوب است، نهایت توان خود را بگذارید.
همینطور که از خم شدن کمر جلوگیری میکنید و مراقب هستید زانوها از سر انگشتان پا جلوتر نروند قبل از این که دوباره بایستید این حالت را به مدت ۵ تا ۸ بار نفس کشیدن نگه دارید. این حرکت را ۳ مرتبه تکرار کنید.
۳- حالت عقاب
زانوی خود را کمی خم کنید و پای راست خود را دور پای چپ خود بپیچید. دست راست خود را زیر دست چپ بیاورید و دست چپ را دور دست راست بپیچید طوری که در آخر کف دستها به هم بچسبند ( مانند تصویر ) همین طور که به طرف پایین میروید، عضلات رانها را به سختی منقبض کنید و عضلات شکم را به طرف ستون فقرات بکشید.
در قسمت زانو کمی خم شوید و میانه بدن را کمی جلو بیاورید. این حالت را به مدت ۵ بار نفس کشیدن نگه دارید سپس با دست و پای مخالف تکرار کنید. اگر انجام این حرکت برای شما سخت است کمی برای خود آسانترش کنید: اگر دو بار پیچ دادن پا سخت است تنها یک بار پا را پیچ دهید و سر انگشتان پا را روی زمین بگذارید تا بتوانید بهتر تعادل خود را حفظ کنید. اگر پیچ دادن دستها نیز به شانهها فشار میآورد تنها کافیست یک دست زیر دست دیگر قرار بگیرد.
۴- حالت جنگجو
بایستید و پاها را در کنار هم قرار دهید. انگشتان پای سمت چپ را به عقب ببرید، وزن خود را روی پای راست بدهید. حرکت را ادامه دهید تا پای چپ بالا بیاید سر و نیم تنه خود را خم کنید و به طرف زمین بیاورید تا زمانی که از سر تا نوک انگشتان پای چپ همه در یک خط افقی قرار بگیرند.
دستها را در دو طرف خود نگه دارید، مطمئن شوید ران، باسن و انگشتان پای چپ همچنان رو به زمین هستند. تعادل خود را با پای راست حفظ کنید. این حالت را به مدت ۵ بار نفس کشیدن نگه دارید سپس آرام به حالت اول برگردید و با پای دیگر این حرکت را تکرار کنید.
اگر نگه داشتن تعادل روی یک پا برایتان سخت است دستها را به طرف خارج بدن باز کنید درست مانند بالهای هواپیما این کار کمک میکند تعادل خود را بهتر حفظ کنید. میتوانید از یک صندلی کمک بگیرید و یا این که دست خود را روی دیوار قرار دهید. مهم این است که پشت خود را صاف و بدن را در یک خط مستقیم نگه دارید.
۵- خیز بالا به همراه پیچ دادن
بایستید و پاها را کنار یکدیگر قرار دهید. دستها را به حالت دعا کردن ( کف دو دست روی هم ) در وسط سینه نگه دارید. عضلات شکم را منقبض کنید و به حالت خیز بروید، پای چپ را به عقب ببرید با این کار زانوی راست درست باید بالای مچ پای راست قرار بگیرد.
از کمر به سمت راست بچرخید. آرنج دست چپ روی زانوی پای چپ به حالت استراحت قرار میگیرد رانهای خود را در یک سطح نگه دارید. سر بالا باشد و به طرف عقب نگاه کنید. این حالت را به اندازه ۵ تا ۸ مرتبه نفس کشیدن نگه دارید سپس به حالت عادی برگردید و با پای دیگر دوباره تکرار کنید.
۶- حالت سر گاو
حرکت را با دستها و زانوها شروع کنید، پای سمت راست خود را از روی پای سمت چپ عبور دهید و پاهارا به صورت ضربدری درآورید ( مانند تصویر ) . رانها را منقبض کنید. پاها را به دو طرف باز کنید و بین پاشنههای پای خود بنشینید.
احساس کشش زیادی در ران و باسن خواهید کرد. این حالت را تا هرچقدر مایل هستید نگه دارید، حداقل به اندازه ۸ تا ۱۰ بار نفس کشیدن سپس جای پاها را عوض کنید و تکرار کنید.
کار را برای خود آسان کنید: اگر زانو درد دارید و یا نشستن روی زمین سفت برایتان سخت است زیر خود یک تشک مخصوص یوگا یا چیزی نرم پهن کنید. میتوانید این حرکت را با گذاشتن پاها در جلوی خود نیز انجام دهید. فقط دقت داشته باشید وقتی پاها را از روی هم عبور میدهید ( بدون خم کردن زانو ) باسن و رانها به اندازه کافی کشیده شوند.
یکی دیگر از ورزشهای مفید برای رفع سلولیت ران حالت سر گاو است.
۷- حالت پل
به پشت دراز بکشید، زانوها را خم کنید و کف پاها را صاف روی زمین بگذارید. کف پاها را به طرف زمین فشار دهید و ران و باسن خود را از زمین بلند کنید. شانهها را به طرف زمین فشار داده و از گوشها فاصله دهید.
دو دست را در زیر باسن بهم گره کنید و به زمین فشار دهید.عضلات همسترینگ(سه ماهیچه در ناحیه پشت استخوان ران) باسن و عضلات اصلی را منقبض کنید. این حالت را به اندازه ۵ تا ۸ بار نفس کشیدن ادامه دهید سپس به آرامی بدن را به طرف زمین بیاورید. دو بار دیگر نیز تکرار کنید.
۸- استفاده از توپ
بر روی یک سطح نرم به پشت دراز بکشید، پاشنه و قوزک پاها را بر روی توپ ورزش بگذارید. بازوهایتان باید روی زمین و به پهلو کشیده، باسن خود را از روی زمین بلند کنید و با پاشنه پا توپ را فشار دهید.
سپس در حالی که باسن خود را به سمت بالا فشار میدهید پاشنه پا را به سمت عضلات عقب ران خم کنید. زمانی که پشت پاها بر روی توپ هستند لحظهای توقف کنید و سپس به آرامی به حالت اولیه برگردید.
۹- فشار بر باسن
به پشت دراز بکشید، زانو را خم کنید و شصت پا را به سمت بالا ببرید. در این حالت، پاشنههای پا باید تنها قسمتی از پا باشد که با زیر انداز در تماس است. سپس پاشنه پا را به سمت زمین فشار دهید و باسن را از روی زمین بلند کنید و چند ثانیه نگه دارید. سپس به آرامی باسن را به روی زمین بگذارید.
۱۰- خم و راست کردن زانوها
توپ ورزشی را مقابل دیوار قرار دهید سپس با پشت خود به توپ تکیه دهید و پاها را به عرض شانه باز کنید. سپس زانوها را به سمت خود خم کنید همانطور که به توپ فشار وارد میکنید چند ثانیه به این حالت بمانید دقت کنید زانوها خیلی زیاد خم نشوند.
رفع سلولیت ران با ماساژ
برای رفع سلولیت پشت پا باید هر روز نواحی سلولیت پوست را با یک روغن ماساژ، به مدت۱۰ دقیقه تا یک ربع ماساژ دهید. این کار را با دستگاه ماساژور یا به صورت سنتی و با دست میتوان انجام داد.
برای رفع سلولیت پشت پا باید هر روز نواحی سلولیت پوست را ماساژ دهید.
رفع سلولیت ران با دستگاه
دستگاههای مختلفی وجود دارد که مخصوص درمان سلولیت طراحی شدهاند. این دستگاهها با ایجاد ارتعاش در سطح پوست یا به اصطلاح ایجاد ارتعاش مولکولی، موجب افزایش گردش خون و شکسته شدن بافت متراکم سلولیت شده و به مرور آن را از سطح پوست پاک میکنند.
رفع سلولیت ران با جراحی
زمانی که چربیهای زیر پوست به مدت طولانی باقی بمانند و برای درمان سلولیت اقدامی صورت نگیرد، به مرور این چربیها سفت و سخت شده و به راحتی با ورزش و تغذیه درمان نمیشوند. در این مرحله روش جراحی که به آن روش لیپوماتیک نیز میگویند، موثر خواهد بود.
برای این کار ابتدا یک لوله بسیار نازک از زیر پوست رد میکنند که اشعههای لیزری را به زیر پوست میتاباند. این امر موجب شکسته شدن چربیهای جمع شده در زیر پوست میشود. در نتیجه بدون هیچ دردسری، در کمترین زمان و بدون آسیب میتوان سلولیت را از بین برد.
این روش درمانی تنها در یک جلسه صورت میگیرد. ضمن اینکه میتواند در چندین نقطه از بدن انجام شود. درمان سلولیت با استفاده از روش لیپوماتیک با تخلیه چربیها انجام میشود و هیچ خطری از جمله آمبولی نیز بیمار را تهدید نمیکند.
رفع سلولیت پشت ران با لیزر
درمان سلولیت ران از طریق لیزر اصولا در ۳ مرحله انجام میشود:
- ابتدا با ماساژ مکشی جریان گردش خون را در زیر پوست تقویت میکنند.
- سپس با کمک لیزر، بافت سلولیت در معرض گرما قرار میگیرد.
- در نهایت بافت مورد نظر را سرد میکنند.
بعد از حدود ۵ تا ۷ جلسه لیزردرمانی، پوست محکمتر و سلولیتها کمتر میشوند.
رفع سلولیت پشت پا با حرارت
دستگاه آر اف یا رادیوفرکانسی، سلولیتهای بدن را با کمک حرارت تحریک کرده و موجب شکستن چربیهای جمع شده در زیر پوست میشود. البته در این روش درمانی مانند دیگر روشها باید مداومت به خرج دهید تا به نتیجه مطلوب برسید.
رفع سلولیت ران با تغذیه
نکات زیر از مقاله “جوی اطلس” گردآوری شده که متخصص افزایش وزن در زنان و فیزیولوژیست ورزش میباشد:
رژیم غذایی خاصی برای درمان سلولیت وجود دارد. برای خلاص شدن از شر سلولیت مطمئن شوید رژیم غذایی مطلوبی دارید که میتواند بر روی هورمونهای زنانه تاثیر بگذارد و آنها را تنظیم و متعادل کند. زیرا عدم تعادل هورمونهای زنانه یکی از عوامل ایجاد سلولیت در خانمها است.
رساندن مواد غذایی مناسب به بدنتان کمک میکند تا آثار ناشی از آتروفی (تحلیل یا کاهش اندازه یک سلول) عضلات از بین برود. همچنین تغذیه مناسب به سلولها و غشاها کمک میکند تا ساختار درست و کامل خود را حفظ کنند. البته رژیم غذایی به تنهایی نمیتواند سلولیت را از بین ببرد، زمانی رژیم غذایی مؤثر خواهد بود که شما تمرینات ضد سلولیتی نیز انجام دهید.
برخی از مواد غذایی که باید در رژیم خود داشته باشید عبارتند از:
پروتئینهای کامل یا پروتئین کومبو: میتوانید آنها را از منابعی مانند قزل آلا، صدف، گردو، تخم مرغ و بادام دریافت کنید.
کربوهیدراتها با مواد مغذی بالا: مانند نخود، سیب زمینی شیرین، هویج و عدس.
اسیدهای چرب امگا۳: که میتوان آنها را از ماهیهای آب سرد مانند ماهی آزاد و ماهی تن دریافت کرد.
رفع سلولیت ران در طب سنتی
برای درمان اثرات سلولیت، طب سنتی علاوه بر نوشیدن آب بیشتر، این اسکرابها و ماسکها را پیشنهاد میدهد:
- پودر قهوه و روغن نارگیل
- سرکه سیب
- خاک رس سبز
- جلبک دریایی
- روغن کرچک
- نمک دریا
آنچه از مقاله رفع سلولیت ران آموختیم:
یک روز به آینه نگاه میکنید و میبینید که گرفتارش شدید، سلولیت پشت ران و باسن خودنمایی میکند. خوشبختانه راهی سریع برای صاف کردن این ناهمواریهای بدشکل وجود دارد: تغییر سبک زندگی با کمک ورزش و تغذیه سالم! البته باید توجه داشته باشید که رفع سلولیت ران به راحتی و سریع اتفاق نمیافتد. باید برنامههای درمانی حتی روش استفاده از لیزر و ماساژ را به طور مداوم انجام دهید تا سلولیتها به طور کامل رفع شوند.