چرا افسردگی اینقدر شایع و گسترده شده است؟(مقابله با افسردگی)
چگونه با افسردگی خود مقابله کنیم
مقابله با افسردگی یک معقوله پیچیده و سخت و در عین حال بسیار ساده است! راههای مبارزه با افسردگی شدید فقط با تغییر بنیادی مسیر زندگی تان خواهید یافت. این به معنی انجام کارهای خارق العاده یا هیجان انگیز نیست.
با لیست کردن عادات روزمره و نحوه زمان بندی و چگونگی صرف زمان در طی شبانه روز، به نکات باورنکردنی برخورد می کنید که ممکن است باورش برایتان سخت باشد. مثلا ممکن است بینید که زمان زیادی را مشغول خواندن خبر در شبکه های اجتماعی هستید و از تماشای اخبار در رسانه های جمعی که دشمن روح و روان بشریت هستند، لحظه ای غافل نمی شوید.
این ها در کنار ده ها و صد ها رفتار ناآگاهانه دیگر مانند جر و بحث های بیهوده، همنشینی با افراد تاریک دل و بی هدف، شکوه و گلایه کردن مداوم از وضعیت زندگی و نداشتن حریم خصوصی می توانند شما را افسرده و در اصطلاح دل مرده کنند. مجله ماورای سلامت در این مقاله شما را با زاویه های پنهان این بیماری و نقش بیمار در درمان آشنا می کند.
انواع مهارت مقابله با افسردگی
افسردگی یک اختلال خلقی است که باعث احساس غم و اندوه مداوم و از دست دادن علاقه به زیستن می شود. این اختلال که به آن اختلال افسردگی اساسی یا افسردگی بالینی نیز گفته می شود، بر احساس، تفکر و رفتار شما تأثیر می گذارد و می تواند منجر به انواع مشکلات عاطفی و جسمی شود. ممکن است در انجام فعالیت های عادی روزمره مشکل داشته باشید، و گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که زندگی ارزش زیستن ندارد.
اما ما در اینجا توجه شما را به مهارت های فردی مقابله با افسردگی جلب می کنیم. هر فرد افسرده ای قادر است مجموعه عواملی که به ناامیدی وی منجر شده را به صورت بنیادی و غیر قابل بازگشت از زندگی خویش حذف کند!
این فرآیند سخت و چالش برانگیز مستلزم عزمی راسخ و قصدی قوی برای نجات خویشتن از زندان افکار تکراری و اعمال رباتیک عاری از خودآگاهی است.
تغییر اساسی موسیقی ها، غذا ها، دوستان، محیط های انتخابی و گزینه های خطرناک تفریحی مروج در جامعه از جمله عوامل کلیدی و تاثیر گذار درمان است. که در بخش پایانی به آن ها خواهیم پرداخت.
علائم افسردگی و چگونگی مقابله با افسردگی
اگرچه افسردگی ممکن است تنها یک بار در طول زندگی شما رخ دهد، افراد معمولاً چندین دوره دارند. در طول این دورهها، علائم بیشتر در طول روز، تقریباً هر روز رخ میدهد و برای اینکه مقابله با افسردگی را یاد بگیرید، باید ابتدا آن را بشناسید. هچنین از دمنوش گیاهی برای افسردگی در ایران عزیزمان به طور گسترده استفاده می شود و نتایج بسیار مثبتی نیز در فرآیند درمان مشاهده شده است.
برخی از علائم احتمالی افسردگی
- احساس غم، اشک، پوچی یا ناامیدی
- طغیان خشم، تحریک پذیری یا ناامیدی، حتی بر سر مسائل کوچک
- از دست دادن علاقه یا لذت در اکثر یا تمام فعالیت های عادی، مانند رابطه جنسی، سرگرمی ها یا ورزش
- اختلالات خواب، از جمله بی خوابی یا خواب زیاد
- خستگی و کمبود انرژی، بنابراین حتی کارهای کوچک تلاش بیشتری می طلبند
- کاهش اشتها و کاهش وزن یا افزایش میل به غذا و افزایش وزن
- اضطراب، بی قراری یا تشویش
- کند شدن تفکر، صحبت کردن یا حرکات بدن
- احساس بی ارزشی یا گناه، تاکید و پافشاری بر شکست های گذشته یا سرزنش خود
- اختلال در فکر کردن، تمرکز کردن، تصمیم گیری و به خاطر سپردن چیزها
- افکار مکرر مرگ، افکار خودکشی، اقدام به خودکشی
- مشکلات فیزیکی غیر قابل توضیح، مانند کمردرد یا سردرد
برای بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، علائم معمولاً آنقدر شدید است که باعث ایجاد مشکلات قابل توجه در فعالیت های روزمره مانند کار، مدرسه، فعالیت های اجتماعی یا روابط با دیگران می شود. برخی از افراد ممکن است به طور کلی احساس بدبختی یا ناراحتی کنند بدون اینکه واقعاً دلیل آن را بدانند.
اما اصلا نترسید؛ ما می خواهیم راه مقابله با افسردگی را بدون گذر از پیچیدگی های علم مدرن برایتان شرح دهیم. فقط کافیست اندکی به رفتار های روزمره خود آگاه باشید تا بتوانید مخرب ترین اعمالتان را که به انحطاط روانی و گوشه گیری روحی منجر می شوند را شناسایی و مهم تر از آن ترک کنید.
علائم افسردگی در کودکان و نوجوانان
علائم و نشانه های رایج افسردگی در کودکان و نوجوانان مشابه بزرگسالان است، اما ممکن است تفاوت هایی نیز وجود داشته باشد.
- در کودکان کوچکتر، علائم افسردگی ممکن است شامل غم و اندوه، تحریک پذیری، وابستگی شدید، نگرانی، درد، امتناع از رفتن به مدرسه یا کمبود وزن باشد.
- در نوجوانان، علائم ممکن است شامل غمگینی، تحریک پذیری، احساس منفی و بی ارزشی، عصبانیت، عملکرد ضعیف یا حضور ضعیف در مدرسه، احساس سوء تفاهم و حساسیت شدید، استفاده از مواد مخدر یا الکل تفریحی، خوردن یا خواب زیاد، آسیب رساندن به خود، از دست دادن علاقه باشد. عدم تمایل به فعالیت های عادی و اجتناب از تعامل اجتماعی نیز می تواند نشانه افسردگی باشد.
- راه مقابله با افسردگی در کودکان و نوجوانان گنجاندن فعالیت های هدفمند و آگاهانه مانند ورزش های شاد و بدون خشونت و درگیری، تشویق به گوش دادن موسیقی های معنوی و آرام بخش و موزیک های مدیتیشن و صدای طبیعت، حضور در طبیعت و ارتباط با عناصر خارق العاده آب، باد، خاک و آتش به طور عمیق و با نیت دریافت انرژی بی نهایت موثر و رهایی بخش هستند.
علائم افسردگی در افراد مسن و مقابله با افسردگی در ایشان
افسردگی یک بخش طبیعی در فرآیند افزایش سن نیست و هرگز نباید آن را سطحی نگریست و برای مقابله با افسردگی در ایشان باید کوشا تر و جدی تر باشید. متأسفانه، افسردگی اغلب در افراد مسن تشخیص داده نمیشود و درمان نمیشود، و آنها ممکن است تمایلی به درخواست کمک نداشته باشند. علائم افسردگی ممکن است در افراد مسن متفاوت یا کمتر آشکار باشد، مانند:
- مشکلات حافظه یا تغییرات شخصیتی
- درد فیزیکی
- خستگی، از دست دادن اشتها، مشکلات خواب یا از دست دادن علاقه به رابطه جنسی – که ناشی از بیماری یا دارو نیست
- به جای بیرون رفتن برای معاشرت یا انجام کارهای جدید اغلب تمایل دارند در خانه بمانند
- افکار یا احساسات خودکشی، به ویژه در مردان مسن
مقابله با افسردگی در افراد مسن از راه تشویق ایشان به داشتن برنامه مدون مطالعه و ورزش سبک و حضور بیشتر در فضاهای طبیعی و دوری کامل از رسانه های خبری و خبر های مهلک آن ها است.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
اگر احساس افسردگی می کنید، در اسرع وقت به پزشک یا متخصص سلامت روان خود مراجعه کنید. اگر تمایلی به درمان ندارید، با یک دوست یا عزیز، هر متخصص مراقبت های بهداشتی، یک رهبر مذهبی یا شخص دیگری که به آن اعتماد دارید صحبت کنید.
اما در نهایت به یقین بدانید که برای مقابله با افسردگی این خود شما هستید که با قصد و عمل می توانید علیه بیماری خود بجنگید و آن را از جسم، ذهن، روان و روح خویش بیرون برانید. در مقاله اضطراب اجتماعی نیز گفته شد که چگونه فرد نقش اصلی و کلیدی و حیاتی را در پروسه درمان به عهده دارد.
چه زمانی باید کمک اضطراری دریافت کرد
اگر فکر می کنید ممکن است به خود آسیب برسانید یا اقدام به خودکشی کنید، فوراً با یا شماره اورژانس محلی خود تماس بگیرید.
همچنین اگر افکار خودکشی دارید این گزینه ها را در نظر بگیرید:
- با پزشک یا متخصص سلامت روان خود تماس بگیرید.
- با یک دوست صمیمی یا عزیز ارتباط برقرار کنید.
- با یک رهبر معنوی یا شخص دیگری در جامعه مذهبی خود تماس بگیرید.
اگر عزیزی دارید که در خطر خودکشی قرار دارد یا اقدام به خودکشی کرده است، مطمئن شوید که یک نفر با آن شخص می ماند. فوراً با شماره اضطراری محلی خود تماس بگیرید. یا اگر فکر می کنید می توانید با خیال راحت این کار را انجام دهید، فرد را به نزدیکترین اورژانس بیمارستان ببرید.
- تفاوت های بیولوژیکی به نظر می رسد افراد مبتلا به افسردگی تغییرات فیزیکی در مغز خود دارند. اهمیت این تغییرات هنوز نامشخص است، اما ممکن است در نهایت به شناسایی دقیق علل کمک کند.
- شیمی مغز انتقال دهنده های عصبی مواد شیمیایی طبیعی مغز هستند که احتمالاً در افسردگی نقش دارند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که تغییرات در عملکرد و تأثیر این انتقال دهنده های عصبی و نحوه تعامل آنها با مدارهای عصبی دخیل در حفظ ثبات خلق و خوی ممکن است نقش مهمی در افسردگی و درمان آن داشته باشد.
- هورمون ها تغییرات در تعادل هورمونی بدن ممکن است در ایجاد یا تحریک افسردگی نقش داشته باشد. تغییرات هورمونی می تواند با بارداری و در طول هفته ها یا ماه ها پس از زایمان (پس از زایمان) و مشکلات تیروئید، یائسگی یا تعدادی از شرایط دیگر ایجاد شود.
- صفات ارثی افسردگی در افرادی که خویشاوندان خونی آنها نیز به این عارضه مبتلا هستند، بیشتر است. محققان در تلاش برای یافتن ژن هایی هستند که ممکن است در ایجاد افسردگی نقش داشته باشند تا بتوانند به مقابله با افسردگی به روشی عمیق تر بپردازند.
عوامل موثر در ابتلا به افسردگی و مقابله با افسردگی
افسردگی اغلب در نوجوانان، 20 یا 30 سالگی شروع می شود، اما ممکن است در هر سنی رخ دهد. زنان بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا می شوند، اما این ممکن است تا حدی به این دلیل باشد که زنان بیشتر به دنبال درمان هستند.
عواملی که به نظر می رسد خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهند عبارتند از:
- برخی از ویژگی های شخصیتی مانند عزت نفس پایین و بیش از حد وابسته بودن، انتقاد از خود یا بدبین بودن
- رویدادهای آسیب زا یا استرس زا، مانند آزار جسمی یا جنسی، مرگ یا از دست دادن یکی از عزیزان، یک رابطه دشوار، یا مشکلات مالی
- ازدواج ناموفق و طلاق که با مشاوره قبل از ازدواج می توان احتمال وقوع آن را بسیار کاهش داد.
- خویشاوندان خونی با سابقه افسردگی، اختلال دوقطبی، اعتیاد به الکل یا خودکشی
- سابقه سایر اختلالات سلامت روان، مانند اختلال اضطراب، اختلالات خوردن یا اختلال استرس پس از سانحه
- مصرف الکل یا مواد مخدر حتی سالی یکبار
- بیماری جدی یا مزمن، از جمله سرطان، سکته مغزی، درد مزمن یا بیماری قلبی
- برخی داروها، مانند برخی از داروهای فشار خون بالا یا قرص های خواب (قبل از قطع هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید)
مقابله با افسردگی در اینگونه شرایط فقط و فقط تغییر رویه عادی و دل کندن از رفتارهای تکراری و اعتیاد گونه ایست که جسم و جان فرد بیمار را آلوده کرده اند. هیچ کس و تحت هیچ شرایطی تا زمانی که دست به اقدام و عمل در جهت خلاف زندگی یومیه و تکراری خویش نزنید قادر به نجات شما نیست.
عوارض افسردگی چیست
افسردگی یک اختلال جدی است که می تواند آسیب های جدی را بر شما و خانواده شما به بار آورد. اگر افسردگی درمان نشود، اغلب بدتر میشود و منجر به مشکلات عاطفی، رفتاری و سلامتی میشود که بر هر بخش از زندگی شما تأثیر میگذارد.
نمونه هایی از عوارض مرتبط با افسردگی عبارتند از:
- اضافه وزن یا چاقی که می تواند منجر به بیماری قلبی و دیابت شود
- درد یا بیماری جسمی
- مصرف الکل یا مواد مخدر
- اضطراب، اختلال هراس یا فوبیای اجتماعی
- درگیری های خانوادگی، مشکلات روابط، و مشکلات کار یا مدرسه
- ایزوله سازی اجتماعی
- احساسات خودکشی، اقدام به خودکشی
- خودزنی کردن
- مرگ زودرس ناشی از شرایط پزشکی
راه پیشنهادی مقابله با افسردگی
در بخش های مختلف این خواندنی به نیروی بالقوه دورنی تان تلنگرهایی زدیم! تا از این طریق توانی که در بخش های دست نیافتنی وجودتان انباشته و مدفون شده است را برای کمک به خویش فراخوانی کنید.
تمامی بیماری های جسمی، روانی و اختلالات ذهنی به استثنا موارد مادر زادی، حاصل زندگی ناآگاهانه ایست که انسان ها به دلیل نبود آموزش زندگی راستین در تمام جوامع بشری با آن ها رو به رو هستند. برای اینکه به مقابله با افسردگی، اضطراب و تشویش ها و نگرانی های درونی بپردازید تا حد امکان و در صورت اورژانسی نبودن از دارو های شیمیایی استفاده نکنید.
دارو های فقط مُسکن هستند و چیزی به جز اقدام و عمل و تلاش فردی قادر به درمان ریشه ای بیماری ها نیست. در بسیاری از موارد بیمارانی که هم قصدی قوی و هم پشتکار ستودنی دارند، حتی سرطان ها را شکست می دهند.
هر افرد افسرده ای فقط کافیست که پای در راه بگذارد و بخواهد که از شر بیماری رهایی یابد. مسیر و فرآیند درمان از طریق نیروی حیات جاری در جهان به وی نمایان خواهد شد.
شما چه تجاربی از درمان افسردگی و نقش خودتان در پروسه درمان دارید؟